Η Apple λανσάρει νέα iPad, MacBook Air και Mac mini

Η Apple λανσάρει νέα iPad, MacBook Air και Mac mini

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ UPD 09:48 Δημιουργία 31/10/18, 09:37

TAGS

Τις νέες εκδόσεις του iPad Pro, του MacBook Air και του Mac Mini παρουσίασε η Apple σε event την Τρίτη. Όπως σημειώνει η εταιρεία, το νέο iPad Pro είναι το ισχυρότερο iPad που έχει βγάλει ποτέ.

Διαθέτει νέο σχεδιασμό, και έρχεται σε εκδόσεις οθονών των 11 και των 12,9 ιντσών (Liquid Retina), ενώ ενσωματώνει τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου Face ID, για «ξεκλείδωμα» με το βλέμμα.

Σύμφωνα με την Apple, το τσιπ A12X Bionic, με νέας γενιάς Neural Engine εξασφαλίζει επιδόσεις ανώτερες των πιο πολλών laptop, ενώ το «πακέτο» συμπεριλαμβάνει USB-C, Gigabit-class LTE και μέχρι 1 ΤΒ αποθηκευτικού χώρου.

«Με πάνω από ένα εκατομμύριο εφαρμογές σχεδιασμένες να εκμεταλλεύονται τη μεγάλη Multi-Touch οθόνη, περιλαμβανομένων νέας γενιάς εφαρμογών όπως το Photoshop CC on iPad, το νέο iPad Pro θα πάει αυτά που μπορούν να κάνουν οι χρήστες σε έναν υπολογιστή πιο μακριά από ποτέ άλλοτε στο παρελθόν» υποστηρίζει η αμερικανική εταιρεία- τονίζοντας επίσης πως περιλαμβάνονται προηγμένες νέες κάμερες και αισθητήρες για καλύτερες εμπειρίες AR (Augmented Reality), δυνατότερα ηχεία και βελτιωμένη μπαταρία. Το λειτουργικό είναι το iOS 12.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που φαίνεται να προωθεί ιδιαιτέρως η Apple για τη νέα συσκευή είναι το νέο Apple Pencil, που προσκολλάται μαγνητικά και φορτίζει ασύρματα ταυτόχρονα. Ένας νέος αισθητήρας αφής ενσωματωμένος σε αυτό αναγνωρίζει τα «taps», παρέχοντας νέο τρόπο αλληλεπίδρασης με τις εφαρμογές, ενώ επίσης παρουσιάστηκε και το νέο Smart Keyboard Folio, με νέο σχεδιασμό.

Και τα τρία είναι διαθέσιμα για παραγγελία, και η διάθεσή τους αρχίζει στις 7 Νοεμβρίου σε ΗΠΑ και επιπλέον 40 χώρες (στην Ελλάδα αναμένεται αργότερα). Τα νέα iPads έρχονται σε εκδόσεις των 64, 256 και 512 GB, καθώς και σε αυτήν του ενός 1ΤΒ. Η έκδοση των 11 ιντσών αρχίζει από τα 799 δολάρια στις ΗΠΑ και αυτή των 12,9 από τα 999. Το νέας γενιάς Apple Pencil είναι στα 129 δολάρια, ενώ το Smart Keyboard Folio sta 179.

H εταιρεία επίσης παρουσίασε νέα Mac mini και MacBook Air. Το Mac mini υπόσχεται πέντε φορές ταχύτερες επιδόσεις, χάρη σε νέους quad core και 6-core επεξεργαστές και μέχρι 64 GB ταχύτερης μνήμης και επίσης all-flash αποθηκευτικό χώρο. Μεταξύ άλλων, διαθέτει Thunderbolt 3 ports, Apple T2 Security Chip και 10GB Ethernet. H τιμή του αρχίζει από τα 799 δολάρια.

Ακόμη, παρουσιάστηκε το νέο MacBook Air, με οθόνη 13,3 ιντσών Retina, Touch ID, νέους επεξεργαστές, ειδικά σχεδιασμένο πληκτρολόγιο, Force Touch trackpad, καλύτερο stereo ήχο, Apple T2 Security Chip και Thunderbolt 3. Σύμφωνα με την Apple, είναι 17% μικρότερο από το προηγούμενο MacBook Air και 10% πιο λεπτό. O επεξεργαστής είναι 8ης γενεάς Intel Core i5, και η μνήμη φτάνει τα 16 GB. Σε ό,τι αφορά στον αποθηκευτικό χώρο, μπορεί να φτάσει τα 1,5 ΤΒ (SSD). Η τιμή του αρχίζει από τα 1.199 δολάρια.

Αν σου άρεσε κάνε