Τι φυσική κατάσταση πρέπει να έχουν οι οδηγοί ράλι

Τι φυσική κατάσταση πρέπει να έχουν οι οδηγοί ράλι

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ UPD 09:46 Δημιουργία 21/03/19, 09:33

Μεγάλη φυσική αντοχή απαιτείται από τους οδηγούς φόρμουλα

«Οι συνθήκες αυτές δημιουργούν μεγάλες επιβαρύνσεις στο μυοσκελετικό και κυκλοφοριακό σύστημα γι’αυτό η προπόνηση είναι άκρως απαραίτητη και καθημερινή. Πολλοί άνθρωποι έχουν την τάση να υποτιμούν την αθλητική υπόσταση των οδηγών ράλι,στην πραγματικότητα τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται καθώς οι εναλλαγές ταχυτήτων που γίνονται είναι πολλές και αυτό απαιτεί ένα επιπρόσθετο μυικό έργο. Τα πράγματα δυσκολεύουν κι άλλο όταν έχουν ν’ αντιμετωπιστούν μεγάλες ειδικές διαδρομές, καθώς ο οργανισμός πρέπει να αντεπεξέλθει σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες», εξηγεί η Λευκοθέα Καβρουλάκη, Σύμβουλος ευεξίας και υγείας.

Το προπονητικό πλάνο των οδηγών ράλι είναι συνήθως ένας συνδυασμός αερόβιας άσκησης για την εκγύμναση του καρδιαγγειακού συστήματος, καθώς η καρδιακή συχνότητα φτάνει έως και τους 160 παλμούς το λεπτό κατά τη διάρκεια του αγώνα με κορυφώσεις στους 200 παλμούς και μυικής ενδυνάμωσης.

Ιδιαίτερη έμφαση στις προπονήσεις δίνεται στη δημιουργία καθαρής μυϊκής μάζας και στην ενδυνάμωση του πυρήνα δηλαδή του κορμού του σώματος που αποτελείται από τους κοιλιακούς, ραχιαίους μυς και μύες πυελικού εδάφους, διότι οι δυνάμεις που ασκούνται στο σώμα ενός οδηγού Ράλι κατά το φρενάρισμα είναι πολύ υψηλές.

Πόσες θερμίδες καίει ένας οδηγός ράλι

Περίπου 1.300-2.000 κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Η δαπάνη της ενέργειας αυτής είναι πολύ μεγάλη! Αξίζει να σημειωθεί πως ο ιδρώτας διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο καθώς δρα ενάντια στην υπερθέρμανση. Κατά τη διάρκεια ενός μέσου αγώνα οι οδηγοί χάνουν 3-4 λίτρα ιδρώτα ανά ώρα που σημαίνει ότι πρέπει να είναι πλήρως ενυδατωμένοι στην έναρξη του αγώνα.

Αν σου άρεσε κάνε