Υποτονικό κλίμα στη Λεωφόρο Αθηνών - Δεν κάνει την υπέρβαση το ΧΑ

Υποτονικό κλίμα στη Λεωφόρο Αθηνών - Δεν κάνει την υπέρβαση το ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 12:02 Δημιουργία 03/05/19, 11:58

Υποτονικό είναι το κλίμα – τουλάχιστον στο ξεκίνημα – στη Λεωφόρο Αθηνών την Παρασκευή, με τους επενδυτές να κρατούν στάση αναμονής ενόψει εξελίξεων τόσο στο πολιτικό όσο και στο οικονομικό πεδίο.

Η ερχόμενη εβδομάδα, μετά την πασχαλινή ανάπαυλα, θα βρει τον πολιτικό κόσμο σε πλήρη αναβρασμό, καθώς στη Βουλή καταφτάνουν το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις, η τροπολογία της ΝΔ για την ακύρωση της μείωσης του αφορολόγητου, καθώς και η πρόταση μομφής της Πειραιώς κατά του Παύλου Πολάκη, την οποία μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας έχει προαναγγείλει ότι θα την μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση συνολικά.

Σήμερα, η αγορά εξακολουθεί να κινείται στην περιοχή των 770 μονάδων, δίχως συγκεκριμένη κατεύθυνση, ενώ ο τζίρος θυμίζει σεφτέ περιπτέρου.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,05% στις 775,57 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,22% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.007,64 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,75% στις 640,64 μονάδες.

Η αγορά μπήκε δυναμικά στο Μάιο, κρατώντας την επαφή με τα επίπεδα των 780 μονάδων, εντούτοις δεν έχει τη φόρα για να κάνει την υπέρβαση.

Την ίδια ώρα, πάντως, οι shorters συνεχίζουν την επιθετική στρατηγική τους κατά των τραπεζών.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το Oceanwood παραμένει πιστό στη στρατηγική των ανοικτών θέσεων στις ελληνικές τράπεζες, πλην της Πειραιώς.

Συγκεκριμένα, με 1,73% στην Εθνική, με 0,92% στην Alpha Bank και 1,70% στην Eurobank.

Από την άλλη, βέβαια, το έτερο fund που σορτάρει συστηματικά το ΧΑ, το Lansdowne, δεν έχει προχωρήσει σε αναπροσαρμογές το τελευταίο τρίμηνο, συντηρώντας τις θέσεις του από τον Ιανουάριο. Το Lansdowne είναι short με 1,8% στη Eurobank, με 0,83% στην Alpha Bank, με 2,74% στην Πειραιώς και με 1,51% στη ΔΕΗ.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό τώρα, ο Μυτιληναίος κινείται με κέρδη 1,45%, με τις Πειραιώς, ΟΛΠ και ΕΧΑΕ να ακολουθούν με κέρδη άνω του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Eurobank, Alpha Bank, Aegean, ΔΕΗ, Εθνική, Σαράντης και Φουρλής.

Στον αντίποδα, η Coca Cola διορθώνει κατά 1,10% σήμερα, με τις ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελλάκτωρ, Jumbo, Τιτάν, Βιοχαλκο και Λάμδα ακολουθούν με μικρές απώλειες. Χωρίς μεταβολή οι Motor Oil, Grivalia και ΑΔΜΗΕ.

Αν σου άρεσε κάνε