Περιμένει την «ετυμηγορία» του MSCI το ΧΑ

Περιμένει την «ετυμηγορία» του MSCI το ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:50 Δημιουργία 13/05/19, 11:47

Στάση αναμονής τηρεί η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στο ξεκίνημα της εβδομάδας, με το «βλέμμα» να επικεντρώνεται στις αποφάσεις του οίκου MSCI.

Την ίδια ώρα, στο ταμπλό «μυρίζει» νευρικότητα, λόγω εισαγόμενων πιέσεων, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στο «μέτωπο» ΗΠΑ-Κίνας, στον απόηχο των απειλών Τραμπ για την επιβολή δασμών στο Πεκίνο.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,11% στις 736,82 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,21 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,4 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια στιγμή, άνοδο 0,15% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.908,27 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,63% στις 595,19 μονάδες.

Στο μεταξύ, η αγορά αναμένει την «ετυμηγορία» των εξαμηνιαίων αναδιαρθρώσεων του MSCI απόψε.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες «βλέπουν» την επιστροφή της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank στην σύνθεση του βασικού δείκτη.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, τα ανώτερα του 1% κέρδη σε Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ και ΑΔΜΗΕ συντηρούν σε θετικά εδάφη τον γενικό δείκτη, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται και οι Τιτάν, Σαράντης, Εθνική, Φουρλής, Aegean, Λάμδα, Eurobank, ΟΠΑΠ, Coca Cola, ΕΧΑΕ και Motor Oil.

Στον αντίποδα, η Πειραιώς σημειώνει απώλειες 2,99%, με τις ΟΛΠ, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ και Alpha Bank να ακολουθούν με πτώση που ξεπερνά το 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Βιοχαλκο και Grivalia, ενώ Τέρνα Ενεργειακή και Μυτιληναίος δεν έχουν πρόσημο.

Αν σου άρεσε κάνε