Στην «πρέσα» το ΧΑ με τζίρο περιπτέρου

Στην «πρέσα» το ΧΑ με τζίρο περιπτέρου

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 14:30 Δημιουργία 20/05/19, 14:26

Στην… «πρέσα» βρίσκονται αυτή την ώρα τόσο οι τραπεζικές μετοχές όσο και οι δεικτοβαρείς τίτλοι, με αποτέλεσμα η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά να έχει οδηγηθεί στο «κόκκινο».

Χαρακτηριστικά της πρώτης συνεδρίασης της εβδομάδας είναι αφενός οι χαμηλοί συναλλακτικοί ρυθμοί και αφετέρου η συσσώρευση στη ζώνη των 720-730 μονάδων.

Το ΧΑ κινείται σε εκλογικούς ρυθμούς, λίγες ημέρες πριν την προσφυγή στις ευρωκάλπες. Οι επενδυτές τηρούν επιφυλακτική στάση, τη στιγμή μάλιστα που εντείνεται η ανησυχία για τις δημοσιονομικές επιπτώσεις από τις παροχές Τσίπρα.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 1,11% στις 721,19 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 18,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 11,8 εκατ. τεμάχια. Πτώση 1,26% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.874,48 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,57% στις 589,78 μονάδες.

Επισημαίνεται πως το «βλέμμα» σήμερα στρέφεται στη μετοχή της Eurobank, η οποία διαπραγματεύεται με τη νέα αναπροσαρμοσμένη τιμή λόγω της ολοκλήρωσης της συγχώνευσης με την Grivalia.

Αυτό σημαίνει πως από σήμερα οι μετοχές της Grivalia σταματούν τη διαπραγμάτευση και θα ανταλλαχθούν με 15,8 νέες μετοχές της Eurobank.

Σημειώνεται πως στη θέση της Grivalia στον FTSE εισήλθε η μετοχή της Cenergy, η οποία καταγράφει ισχυρά κέρδη.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, η Εθνική σημειώνει απώλειες 3,26% πλησιάζοντας "επικίνδυνα" το επίπεδο των 2 ευρώ, ενώ άνω του -2% κινούνται οι Πειραιώς, ΟΛΠ και Μυτιληναίος. Οι απώλειες σε Ελληνικά Πετρέλαια, Alpha Bank, ΑΔΜΗΕ, Φουρλής, Βιοχαλκο και Coca Cola ξεπερνούν το 1%.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΕΧΑΕ, Eurobank, Jumbo, Motor Oil, Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ και Σαράντης, ενώ ΓΕΚ Τέρνα και Τιτάν είναι χωρίς μεταβολή. Στον αντίποδα, ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΤΕ, Aegean και Λάμδα, με την Cenergy να είναι στο +2,05% και τη ΔΕΗ στο +3,57%.

Αν σου άρεσε κάνε