Ανεβάζει «στροφές» το ΧΑ με ανακωχή αγοραστών-πωλητών

Ανεβάζει «στροφές» το ΧΑ με ανακωχή αγοραστών-πωλητών

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 15:02 Δημιουργία 21/05/19, 14:57

Διευρύνονται τα κέρδη αυτή την ώρα στη Λεωφόρο Αθηνών, όπου συνεχίζεται η πλάγια κίνηση του ΓΔ μεταξύ 720-740 μονάδων.

Η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά σημειώνει σημαντική άνοδο, καθώς έχουν ενεργοποιηθεί οι αγοραστές, εκμεταλλευόμενοι τις διορθώσεις των αποτιμήσεων στη συντριπτική πλειονότητα των τίτλων.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,95% στις 731,18 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 41,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 36,4 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 2,11% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.892,06 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 3,30% στις 607,64 μονάδες.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές σχολιάζοντας την εικόνα στο ταμπλό την Τρίτη, ύστερα από τη χθεσινή ισχυρή «κατρακύλα», επισημαίνουν ότι προς το παρόν αγοραστές και πωλητές βρίσκονται σε «ανακωχή», καθώς το πολιτικό σκηνικό είναι ρευστό στην τελική ευθεία προς την κάλπη.

Είναι πασιφανές ότι ΧΑ και επενδυτές περιμένουν το εκλογικό αποτέλεσμα, οπότε τώρα τηρούν στάση αναμονής.

Την ίδια ώρα, πάντως, η αγορά βρίσκει στήριγμα στην επίσπευση της αναβάθμισης της Eurobank από τον MSCI στον δείκτη Standard της Ελλάδας, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχώνευσης με τη Grivalia και της εισαγωγής νέων μετοχών στις 23 Μαΐου 2019.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, η Eurobank κερδίζει κατά 5,56%, με την Πειραιώς να είναι στο +4,48% και τις Λάμδα, ΔΕΗ και Aegean με άνοδο ανώτερη του 3%. Τα κέρδη σε Jumbo, Coca Cola, Εθνική και Τιτάν ξεπερνούν το 2%, ενώ άνω του 1% είναι σε Σαράντη, Μυτιληναίο, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΛΠ, Βιοχαλκο, ΑΔΜΗΕ και ΕΧΑΕ.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι μετοχές των Motor Oil, Alpha Bank, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ και Φουρλή, με την Τέρνα Ενεργειακή να είναι χωρίς μεταβολή. Στον αντίποδα, η Cenergy είναι στο -0,47% και η ΓΕΚ Τέρνα στο -1,04%.

Αν σου άρεσε κάνε