Σε «νευρική κρίση» το ΧΑ για το εκλογικό αποτέλεσμα

Σε «νευρική κρίση» το ΧΑ για το εκλογικό αποτέλεσμα

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:36 Δημιουργία 23/05/19, 11:31
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Κάτω από τα επίπεδα των 730 μονάδων άνοιξε τη συνεδρίαση της Πέμπτης η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, επικεντρώνοντας την προσοχή της στην κάλπη της ερχόμενης Κυριακής.

Αναλυτές και παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν πως το κλίμα στη Λεωφόρο Αθηνών είναι ιδιαίτερα νευρικό, όσο πλησιάζουμε στην εκλογική αναμέτρηση, κάτι που εξάλλου φάνηκε και από το αιφνίδιο «γύρισμα» του ΓΔ στο φίνις των συναλλαγών της Τετάρτης.

Η αγορά χθες τερμάτισε σε πτωτικό έδαφος, με το πρόσημο να κρίνεται στις δημοπρασίες και μάλιστα στο… παρά πέντε της λήξης της διαπραγμάτευσης.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,59% στις 727,16 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,13 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4,2 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, πτώση 0,52% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.887,65 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,91% στις 600,70 μονάδες.

Προς το παρόν η αγορά «παρατηρεί» τις δημοσκοπήσεις, αλλά και τις αντιδράσεις θεσμών, οίκων και επενδυτών για το επίμαχο πακέτο παρεμβάσεων του Αλέξη Τσίπρα. Τα προειδοποιητικά μηνύματα για ενδεχόμενο δημοσιονομικό εκτροχιασμό, αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίσει την πολιτική παροχολογίας εντείνονται, προκαλώντας προβληματισμό στη Λεωφόρο Αθηνών, όπου αναμένονται τα νεότερα επί του ζητήματος στο κρίσιμο EWG της 3ης Ιουνίου.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, η Eurobank εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο, με τον τίτλο να καταγράφει σήμερα απώλειες 4,03% και τα "απόνερα" του rebalancing (εκροές), με την Εθνική και τη Βιοχαλκο να την ακολουθούν με πτώση 1,84% και 1,51% αντίστοιχα. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Σαράντης, Μυτιληναίος, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Ελλάκτωρ, Cenergy, Jumbo, Coca Cola και Ελληνικά Πετρέλαια.

Στον αντίποδα, ο Τιτάνας σημειώνει κέρδη 1,07%, καθώς σήμερα ανακοίνωσε τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Πειραιώς, Alpha Bank, Φουρλής, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ και Motor Oil. Χωρίς μεταβολή οι Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΧΑΕ, Λάμδα και Aegean.

Αν σου άρεσε κάνε