«Δοκιμάζει» τις 780 μονάδες το ΧΑ με προεκλογική φούρια

«Δοκιμάζει» τις 780 μονάδες το ΧΑ με προεκλογική φούρια

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 14:35 Δημιουργία 28/05/19, 14:29

Το δύσκολο «μονοπάτι» των 780 μονάδων «δοκιμάζει» αυτή την ώρα η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, η οποία έχει λάβει σημαντικά «καύσιμα» τόσο από τη σαρωτική νίκη της ΝΔ στις ευρωκάλπες όσο και από την ανακοίνωση περί προκήρυξης εθνικών εκλογών.

Σημαντική στήριξη βρίσκει το ΧΑ και στο «άλμα», που καταγράφει η μετοχή της Eurobank, την οποία μάλιστα η Wood σε χθεσινό report της την χαρακτηρίζει ως την top επιλογή της.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές επισημαίνουν πως η αγορά προεξοφλεί αυτοδυναμία της ΝΔ στις εθνικές κάλπες, ενώ οι επενδυτές «ψηφίζουν» μία κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, εκτιμώντας πως αυτή θα ακολουθήσει μία πιο φιλο-επιχειρηματική πορεία, με προσήλωση στο στόχο των αποκρατικοποιήσεων και των δημοσιονομικών δεσμεύσεων.

Δεν είναι λίγοι δε οι αναλυτές, που ανοίγουν «παράθυρο» σε πιθανές, επερχόμενες αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,71% στις 782,15 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 56,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 35,3 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,31% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.011,19 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 2,83% στις 686,66 μονάδες.

Σημειώνεται πως τα «βλέμματα» επικεντρώνονται στην αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI, καθώς η μετοχή της Εθνικής από το σημερινό κλείσιμο θα εισαχθεί στον MSCI Greece Standard.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, η Eurobank σημειώνει άλμα 5,76%, με τη ΓΕΚ Τέρνα και τη Motor Oil να ακολουθούν με άνοδο 2,63% και 2,13% αντίστοιχα. Άνω του 1% είναι τα κέρδη σε ΟΛΠ, Aegean, Alpha Bank, Σαράντης, ΑΔΜΗΕ και Φουρλής, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Πειραιώς, Μυτιληναίος, ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ και Εθνική.

Στον αντίποδα, ο Τιτάνας χάνει 2,48%, ενώ η πτώση σε Cenergy, Λάμδα, Ελλάκτωρ, Coca Cola και ΟΤΕ ξεπερνούν το 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΔΕΗ, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή και Ελληνικά Πετρέλαια. Χωρίς μεταβολή η Βιοχαλκο.

Αν σου άρεσε κάνε