«Μάχη» αγοραστών-πωλητών στο ΧΑ

«Μάχη» αγοραστών-πωλητών στο ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:53 Δημιουργία 05/06/19, 11:48

Ελαφριά άνοδο αλλά έντονη νευρικότητα καταγράφεται στο χρηματιστηριακό ταμπλό την Τετάρτη.

Η «αυλαία» άνοιξε κάτω από τα επίπεδα των 820 μονάδων, μία μέρα ύστερα από το ισχυρό profit taking, που ώθησε τον τραπεζικό δείκτη στο -8%.

Το ΧΑ κοιτάζει σήμερα προς Βρυξέλλες, περιμένοντας σε αναμμένα κάρβουνα τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Κομισιόν στο πλαίσιο της τρίτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για δημοσιονομικά «κενά» λόγω τω παροχών του Ζαππείου.

Την ίδια δε στιγμή, η αγορά παρατηρεί και τις εξελίξεις στο πολιτικό «μέτωπο», με το μπαράζ νομοθετημάτων και τις «καθυστερήσεις» που παίζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,31% στις 815,83 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 12,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5,5 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,27% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.089,02 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,85% στις 732,11 μονάδες.

Την ίδια ώρα, η Eurobank, η Alpha Bank, η Εθνική, η ΓΕΚ Τέρνα και η Βιοχαλκο προσπαθούν να δώσουν τόνο στην αγορά, με τα άνω του 1% κέρδη τους, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια και Coca Cola.

Στον αντίποδα, η Πειραιώς χάνει 1,06%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Cenergy, Aegean, Τιτάν, Φουρλής και ΕΧΑΕ. Χωρίς πρόσημο οι Ελλάκτωρ, Σαράντης και Motor Oil.

Αν σου άρεσε κάνε