Σκαμπανεβάσματα με αιχμή δημοσιονομικά και Ιταλία

Σκαμπανεβάσματα με αιχμή δημοσιονομικά και Ιταλία

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:57 Δημιουργία 06/06/19, 11:53
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Αστάθεια παρουσιάζει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά την Πέμπτη, κρατώντας ωστόσο τις 820 μονάδες, επίπεδα στα οποία επέστρεψε στο φίνις της χθεσινής συνεδρίασης.

Η αγορά σήμερα φαίνεται πως «χωνεύει» το «ράπισμα» της Κομισιόν για το πακέτο Ζαππείου, που συνοδεύεται από ένα πολύ ηχηρό «καμπανάκι» για εκτροχιασμό ως προς τους δημοσιονομικούς στόχους. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, χρηματιστηριακοί αναλυτές επισημαίνουν ότι οι επενδυτές θέτουν πολύ ψηλά τον πήχη για τις δράσεις της επόμενης κυβέρνησης.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,45% στις 825,10 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4,2 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 0,46% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.112,27 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,13% στις 753,48 μονάδες.

Θα πρέπει, βέβαια, να σημειωθεί ότι στη Λεωφόρο Αθηνών παρατηρούνται και «απόνερα» της σφοδρής σύγκρουσης Ρώμης-Βρυξελλών, η οποία οδήγησε την Ιταλία υπό καθεστώς δημοσιονομικού ελέγχου.

Μάλιστα, τα «βλέμματα» σήμερα στρέφονται και στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της ΕΚΤ, από όπου και αναμένονται οι διευκρινίσεις για το πώς θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα των νέων δανείων τύπου TLTRO's.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, οι ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, ΕΧΑΕ και Eurobank στηρίζουν τον γενικό δείκτη, καταγράφοντας κέρδη άνω του 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ, Alpha Bank, Φουρλής, Βιοχάλκο, Εθνική, Coca Cola, Σαράντης και ΟΛΠ.

Αντίθετα, ΔΕΗ και Jumbo είναι τα μεγάλα βαρίδια, με το -1,75% και -1,39% που καταγράφουν, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Cenergy, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, Aegean, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ και Τιτάν. Χωρίς μεταβολή οι ΑΔΜΗΕ και Λάμδα.

Αν σου άρεσε κάνε