ΧΑ: Σε διπλό «μέτωπο» η προσοχή - Πάρτι διαρκείας στα ομόλογα

ΧΑ: Σε διπλό «μέτωπο» η προσοχή - Πάρτι διαρκείας στα ομόλογα

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 12:11 Δημιουργία 07/06/19, 12:07
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Στο ίδιο έργο θεατές και σήμερα στη Λεωφόρο Αθηνών, όπου η μεταβλητότητα συνεχίζεται, με τον ΓΔ να ψάχνει τον βηματισμό του.

Η εικόνα στο χρηματιστηριακό ταμπλό έχει «παγώσει» κατά τις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις, με την αγορά να παρουσιάζει συσσώρευση στα επίπεδα των 820 μονάδων, αφότου την περασμένη Τρίτη καταγράφτηκε η πρώτη μετεκλογική βίαιη «διόρθωση».

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,29% στις 819,34 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,9 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 0,39% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.101,99 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,36% στις 740,23 μονάδες.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές επισημαίνουν ότι το ΧΑ έχει στραμμένη την προσοχή της και στο πολιτικό «μέτωπο», αποτιμώντας τις σπασμωδικές κινήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της καυτής αναμέτρησης της 7ης Ιουλίου.

Πάντως, οι ίδιοι παράγοντες τονίζουν πως η αγορά παραμένει προβληματισμένη για τα «καμπανάκια» της Κομισιόν, καλλιεργώντας παράλληλα υψηλές προσδοκίες για τις δράσεις της επόμενης κυβέρνησης ως προς το δημοσιονομικό πεδίο και όχι μόνο.

Σημειώνεται, πάντως, σε ιστορικά χαμηλά εξακολουθούν να κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, ενώ την ίδια στιγμή σημαντική αποκλιμάκωση σημειώνεται και στην υπόλοιπη ευρωπεριφέρεια, στον απόηχο του μηνύματος της ΕΚΤ για περαιτέρω μετρά τόνωσης της αγοράς, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι φόβοι για την παγκόσμια οικονομία.

Πιο αναλυτικά, η απόδοση του 10εοτύς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 2,867%, «γράφοντας» πτώση της τάξης του 1,7%.

Την ίδια ώρα, ράλι σημειώνει το 5ετές ομόλογο, με την απόδοσή του να υποχωρεί κατά 3,5% και κάτω από το 1,7% το οποίο και αποτελεί νέο ιστορικό χαμηλό.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, το θετικό πρόσημο στηρίζει η Coca Cola, με το +1,14% που καταγράφει, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται και οι Εθνική, Aegean, Alpha Bank, ΟΤΕ, Σαράντης, Ελληνικά Πετρέλαια, ΑΔΜΗΕ, Βιοχαλκο, Λάμδα και Ελλάκτωρ.

Αντίθετα, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Jumbo, Eurobank, Φουρλής, Πειραιώς, ΕΧΑΕ, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Τιτάν, χωρίς όμως καμία να κινείται πάνω από το -0,75%.Χωρίς μεταβολή οι Motor Oil, Cenergy, ΟΛΠ, Τέρνα Ενεργειακή και Μυτιληναίος.

Αν σου άρεσε κάνε