Ανοδικό ξέσπασμα στο ΧΑ - «Πλώρη» για σημαντικές αντιστάσεις

Ανοδικό ξέσπασμα στο ΧΑ - «Πλώρη» για σημαντικές αντιστάσεις

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:47 Δημιουργία 10/06/19, 11:43
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Ανοδικό ξέσπασμα καταγράφεται στη Λεωφόρο Αθηνών στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά να αντιδρά, «γράφοντας» σημαντικά κέρδη, στη «διόρθωση» των περασμένων ημερών, η οποία καθήλωσε τον ΓΔ σε καθεστώς συσσώρευσης.

Σήμερα, Δευτέρα, η αγορά έχει αναρριχηθεί πάνω από τα επίπεδα των 830 μονάδων, λαμβάνοντας ώθηση και από την ευφορία, που επικρατεί στα διεθνή χρηματιστήρια.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 2,68% στις 837,84 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 18,07 εκατ. ευρώ. Άνοδο 2,05% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.136,85 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 4,07% στις 767,64 μονάδες.

Το ΧΑ δείχνει να επιστρέφει στα επίπεδα, τα οποία είχε «αγγίξει» κατά τη διάρκεια της μετεκλογικής εβδομάδας, η οποία είχε χαρακτηριστεί από ένα ισχυρό ράλι. Στη συνέχεια, ωστόσο, το profit takig «έριξε» την αγορά, με τους επενδυτές να κατοχυρώσουν τα κέρδη.

Σε τεχνική βάση, η αγορά έδειξε να απορροφά τις πιέσεις, αποφεύγοντας να «δοκιμάσει» τις 800 μονάδες. Σήμερα, η διατήρηση των 830 μονάδων φαντάζει ως εφικτός στόχος, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος προς τις 850 και 880 μονάδες. Πρόκειται για σημαντικές αντιστάσεις.

Αγορά και επενδυτές έχουν στραμμένο το «βλέμμα» αφενός στο road show της Νέας Υόρκης, το οποίο αρχίζει αύριο, Τρίτη, με τη συμμετοχή 25 εισηγμένων εταιριών, αφετέρου στις πολιτικές εξελίξεις, καθώς σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται τον Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να προκηρυχθούν και επισήμως εθνικές εκλογές για τις 7 Ιουλίου, συνεπώς αρχίζει και επίσημα μία άγρια, όπως όλα δείχνουν, προεκλογική περίοδος, με τις δημοσκοπήσεις να καταγράφουν παγιωμένο προβάδισμα για τη ΝΔ.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, η ΔΕΗ σημειώνει άλμα 7,38%, ανακάμπτοντας από τη διόρθωση της προηγούμενης εβδομάδας, όπως και η Πειραιώς η οποία ενισχύεται κατά 5,86%. Στο +4,08% η Alpha Bank και στο +4% η Εθνική, με τις Φουρλής, ΕΧΑΕ, Ελλάκτωρ και ΓΕΚ Τέρνα να ακολουθούν με κέρδη που ξεπερνούν το 2%.

Κέρδη που ξεπερνούν το 1% σημειώνουν οι Λάμδα, ΕΛληνικά Πετρέλαια, Eurobank, ΟΠΑΠ, Aegean, ΑΔΜΗΕ, Μυτιληναίος και Motor Oil, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΛΠ, Jumbo, ΟΤΕ, Βιοχαλκο, Τιτάν, Coca Cola και Τέρνα Ενεργειακή. Στον FTSE 25 μόνο ο Σαράντης και η Cenergy βρίσκονται σε αρνητικά εδάφη, καταγράφοντας απώλειες 0,4%.

Αν σου άρεσε κάνε