Παίρνει φόρα για νέες «κορυφές» το ΧΑ

Παίρνει φόρα για νέες «κορυφές» το ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:33 Δημιουργία 11/06/19, 11:31
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Με φόρα από το χθεσινό εντυπωσιακό ανοδικό ξέσπασμα η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά οδεύει προς τα επίπεδα των 850 μονάδων.

Η συνεδρίαση της Τρίτης «άνοιξε» με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς η αγορά έχει κάνει την προθέρμανση ήδη από την Δευτέρα.

Βέβαια, στο χρηματιστηριακό ταμπλό καταγράφονται κάποιες επιλεκτικές «διορθώσεις» σε τίτλους, εντούτοις οι αναλυτές προσδοκούν πως ο ΓΔ έχει βάλει «πλώρη» για τις επόμενες κρίσιμες και δύσκολες αντιστάσεις, τις 880 μονάδες ύστερα από τις 850 μονάδες.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,56% στις 847,52 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4,1 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,51% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.163,03 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,36% στις 792,90 μονάδες.

Χρηματιστηριακοί κύκλοι επισημαίνουν ότι λόγω ο δρόμος προς την υπέρβαση και των 850 μονάδων είναι απαιτητικός, που σημαίνει πως θα χρειαστεί η πλειοψηφία των δεικτοβαρών τίτλων να βάλουν «πλάτη» στο εγχείρημα.

Για το λόγο αυτό δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί το σενάριο συσσώρευσης στη ζώνη των 850 μονάδων, μέχρι η αγορά να λάβει το ρίσκο και να δοκιμάσει τις παραπάνω «κορυφές».

Όπως λένε χρηματιστηριακοί παράγοντες, Όσο πλησιάζουμε προς την κρίσιμη αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου, τόσο η αγορά θα… αναβαθμίζεται, λένε χρηματιστηριακοί αναλυτές, επισημαίνοντας ότι η ανακοίνωση των πρόωρων εθνικών εκλογών ήταν τελικά το «μπουμ», που χρειαζόταν το ΧΑ, για να απεγκλωβιστεί από τα… χαμηλά.

Το ενδιαφέρον της αγοράς στρέφεται τώρα στο road show της Νέας Υόρκης, το οποίο αρχίζει σήμερα με τη συμμετοχή 25 εισηγμένων εταιρειών, οι οποίες θα επιχειρήσουν να δείξουν τις προοπτικές που διανοίγονται υπό μια κυβέρνηση που έχει δείξει ότι έχει φιλοεπενδυτικό πρόσημο.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, οι μετοχές του Ελλάκτωρ και της Εθνικής κινούνται με κέρδη 2,78% και 2% αντίστοιχα, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε Alpha Bank, Πειραιώς και Eurobank. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Φουρλής, ΟΤΕ, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, Coca Cola, ΑΔΜΗΕ και Aegean.

Στον αντίποδα, μικρές απώλειες καταγράφουν οι Τιτάν, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Σαράντης, Λάμδα και Cenergy, χωρίς όμως καμία να κινείται πάνω από το -0,6%, ενώ χωρίς μεταβολή κινούνται οι Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια, Jumbo, Motor Oil και Βιοχαλκο.

Αν σου άρεσε κάνε