ΧΑ: Σκαμπανεβάσματα στη ζώνη των 840 μονάδων

ΧΑ: Σκαμπανεβάσματα στη ζώνη των 840 μονάδων

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 14:11 Δημιουργία 11/06/19, 14:08
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Συνεχή σκαμπανεβάσματα στη ζώνη των 840 μονάδων σημειώνονται στη Λεωφόρο Αθηνών την Τρίτη, με την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά να παρουσιάζει ελαφριά σημάδια κόπωσης.

Μία μόλις μέρα μετά το χθεσινό ισχυρό ανοδικό ξέσπασμα, το ΧΑ έχει μεν σταθεροποιηθεί στα υψηλά επίπεδα των 13 μηνών, εντούτοις επιλεκτικές κινήσεις «διόρθωσης» παρατηρούνται στο ταμπλό.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,04% στις 842,40 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 44,97 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 23,1 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,10% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.154,15 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,09% στις 790,78 μονάδες.

Χρηματιστηριακοί κύκλοι επισημαίνουν ότι ο δρόμος προς την υπέρβαση και των 850 μονάδων είναι απαιτητικός, που σημαίνει πως θα χρειαστεί η πλειοψηφία των δεικτοβαρών τίτλων να βάλουν «πλάτη» στο εγχείρημα.

Για το λόγο αυτό δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί το σενάριο συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα ή στη ζώνη των 850 μονάδων, μέχρι η αγορά να λάβει το ρίσκο και να δοκιμάσει παραπάνω «κορυφές».

Πάντως, οι ίδιοι παράγοντες τονίζουν ότι η επενδυτική ψυχολογία παραμένει ανεβασμένη, καθώς οι πρόωρες εθνικές εκλογές είναι ο καταλύτης, που είχε ανάγκη η αγορά.

Το ενδιαφέρον στρέφεται τώρα στο road show της Νέας Υόρκης, το οποίο αρχίζει σήμερα με τη συμμετοχή 25 εισηγμένων εταιρειών, οι οποίες θα επιχειρήσουν να δείξουν τις προοπτικές που διανοίγονται υπό μια κυβέρνηση που έχει δείξει ότι έχει φιλοεπενδυτικό πρόσημο.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, ΕΧΑΕ, CENERGY, Τιτάν, ΔΕΗ και Σαράντης σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ασκώντας σημαντικές πιέσεις στον γενικό δείκτη, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Φουρλής, Ελληνικά Πετρέλαια, Jumbo, Motor Oil, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα, ΟΠΑΠ, Aegean, ΟΛΠ, ΑΔΜΗΕ και OTE.

Στον αντίποδα, η Πειραιώς "κρατάει" το +2,07%, με την Alpha bank, τον Ελλάκτωρ και την Εθνική να προσπαθούν να κρατήσουν την αγορά, με τα άνω του 1% κέρδη που σημειώνουν. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Coca Cola και Βιοχαλκο. Χωρίς μεταβολή η Eurobank.

Αν σου άρεσε κάνε