ΧΑ: Διαθέσεις συσσώρευσης στη ζώνη των 840-845 μονάδων

ΧΑ: Διαθέσεις συσσώρευσης στη ζώνη των 840-845 μονάδων

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:52 Δημιουργία 12/06/19, 11:49
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Διαθέσεις συσσώρευσης, όπως ακριβώς είχαν προβλέψει οι αναλυτές, παρουσιάζει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Ο ΓΔ χθες δεν επέλεξε να «δοκιμάσει» τις 850 μονάδες κι έτσι σήμερα ξεκίνησε την πορεία του, από τα επίπεδα, στα οποία τερμάτισε τις συναλλαγές της Τρίτης, πέριξ των 840-845 μονάδων.

Κύριο χαρακτηριστικό και σήμερα είναι οι επιλεκτικές διορθώσεις στο ταμπλό και οι αναπροσαρμογές χαρτοφυλακίων, με τον τζίρο να κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Ήπια πτωτικά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο μετά τη χθεσινή του "αποτυχία" να διασπάσει τις 850 μονάδες, δείχνει διαθέσεις συσσώρευσης, με το ενδιαφέρον να παραμένει στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, στο ελληνικό roadshow της Νέας Υόρκης.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,27% στις 843,62 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 10,39 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4,9 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, πτώση 0,22% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.156,26 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,13% στις 786,67 μονάδες.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές δεν αποκλείουν το σενάριο νέας διόρθωσης, με φόντο το ιταλικό ζήτημα που προκαλεί τριγμούς στις διεθνείς αγορές, αλλά και ενόψει του αυριανού Eurogroup, όπου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται να τα βρει σκούρα, στον απόηχο των προειδοποιήσεων των θεσμών για τον κίνδυνο ενός δημοσιονομικού εκτροχιασμού.

Μάλιστα, το αυριανό συμβούλιο των Ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ θα γίνει και στη «σκιά» των μηνυμάτων του Γιάννη Στουρνάρα και της Pimco, αντίστοιχα, το πρώτο αφορά τον ανέφικτο στόχο 3,5% για το πλεόνασμα του 2019 και το δεύτερο τον πολύ «αισιόδοξο» στόχο 2,3% για την ανάπτυξη φέτος.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό τώρα, το -2,27% της ΔΕΗ ασκεί πιέσεις στην αγορά, με τις ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil, Alpha Bank και Πειραιώς να ακολουθούν με πτώση που ξεπερνά το 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, Βιοχαλκο, ΟΛΠ, Cenergy, Σαράντης, Εθνική, ΟΤΕ, ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Τιτάν, Jumbo, Aegean και Τέρνα Ενεργειακή.

Αντίθετα, τα κέρδη σε Coca Cola, Eurobank και Ελλάκτωρ είναι περιορισμένα, με τη Λάμδα να συνεχίζει να επωφελείται από τις δηλώσεις Μητσοτάκη ότι θα ξεμπλοκάρει την αξιοποίηση του Ελληνικού, καταγράφοντας σήμερα κέρδη 1,24%. Χωρίς μεταβολή τα Ελληνικά Πετρέλαια και ο Φουρλής.

Αν σου άρεσε κάνε