Επιμένουν τα σημάδια συσσώρευσης στο ΧΑ

Επιμένουν τα σημάδια συσσώρευσης στο ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:27 Δημιουργία 13/06/19, 11:23
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Σημάδια συσσώρευσης επιμένει να παρουσιάζει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, η οποία έχει το «βλέμμα» στραμμένο στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, αναμένοντας τα μηνύματα των Ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ προς την Αθήνα, στο περιθώριο του Eurogroup, καθώς η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην ατζέντα του συμβουλίου.

Το ΧΑ άνοιξε, «γράφοντας» ελεγχόμενες απώλειες στη ζώνη των 840 μονάδων. Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η σταθεροποίηση στα τρέχοντα επίπεδα είναι το επικρατέστερο σενάριο, μέχρι η αγορά να λάβει την κατάλληλη ώθηση, που θα την οδηγήσει υψηλότερα.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης Τιμών υποχωρεί 0,20% στις 842.03 μονάδες και η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 6,62 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,30%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,68%.

Η προσοχή «μοιράζεται» και στη Νέα Υόρκη και στα συμπεράσματα, που προκύπτουν από διήμερο road show του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διεθνείς επενδυτές έχουν ρίξει τους προβολείς στο πολιτικό μέτωπο ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης της 7ης Ιουλίου.

Στο πλαίσιο αυτό, οι κινήσεις που γίνονται στον τραπεζικό κλάδο, κυρίως σχετικά με τη διαχείριση του «βουνού» των κόκκινων δανείων, βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, κοινή εκτίμηση των ξένων παικτών είναι ότι οι πρόωρες εθνικές εκλογές θα λειτουργήσουν υπέρ της τραπεζικής αγοράς, καθώς προεξοφλείται η επικράτηση της ΝΔ στην κάλπη, η οποία παρουσιάζει ένα πειθαρχημένο ως προς τις δεσμεύσεις προφίλ.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Fourlis (+2,23%), του ΟΛΠ (+0,90%), της Cenergy (+0,68%) και της ΔΕΗ (+0,48%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Eurobank (-1,63%), της Alpha Bank (-1,13%), του ΟΠΑΠ (-1,12%) και της Lamda Development (-1,00%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (+0,77%) και των Προσωπικών Προϊόντων (+0,67%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει ο δείκτης των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-0,30%).

Ανοδικά κινούνται 29 μετοχές, 25 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Φιεραατέξ +14,40% και CPI +8,13%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Ίλυδα -6,57% και Κλωστήρια Nαυπάκτου -4,59%.

Αν σου άρεσε κάνε