Επιλέγει... συσσώρευση το ΧΑ

Επιλέγει... συσσώρευση το ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:34 Δημιουργία 14/06/19, 11:28
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Διαθέσεις συσσώρευσης δείχνει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, μία μέρα αφότου «άγγιξε» τις 850 μονάδες.

Το ΧΑ την Παρασκευή «διορθώνει» ξανά, με τις αναπροσαρμογές χαρτοφυλακίων να είναι και σήμερα το κύριο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης. Ο ΓΔ έχει πέσει από το «οχυρό» των 850 μονάδων.

Η αγορά διστάζει να υπερβεί τη ζώνη των 850 μονάδων, καθώς περιμένει τις εξελίξεις το πολιτικό «μέτωπο», όσο πλησιάζουμε προς την κρίσιμη αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου. Τεχνικά, η επόμενη κρίσιμη αντίσταση είναι στις 860 μονάδες.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,40% στις 847,01 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,15 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,4 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,52% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.150,72 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,84% στις 790,95 μονάδες.

Χρηματιστηριακοί κύκλοι επισημαίνουν ότι αγορά και επενδυτές έχουν προεξοφλήσει την επικράτηση της ΝΔ στην κάλπη, ωστόσο το ζητούμενο είναι η αυτοδυναμία. Το ΧΑ έχει στραμμένο το «βλέμμα» στις δημοσκοπήσεις, που δείχνουν άνετο προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι ίδιοι παράγοντες τονίζουν ότι η αγορά έχει αυξημένες προσδοκίες από τη «γαλάζια» παράταξη, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει δημοσιονομικό χάος, αποχωρώντας, όπως όλα δείχνουν, από την εξουσία.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, Πειραιώς και ΔΕΗ "βαρύνουν" τον γενικό δείκτη με τις απώλειες της τάξεως του 1,89% και 1,22% αντίστοιχα, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται και οι ΑΔΜΗΕ, Coca Cola, Τιτάν, Motor Oil, ΕΧΑΕ, Eurobank, Alpha Bank, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Φουρλής και Μυτιληναίος.

Αντίθετα, σε θετικά εδάφη είναι οι Λάμδα, Βιοχαλκο, Τέρνα Ενεργειακή, Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια και Jumbo, χωρίς όμως καμία να κινείται πάνω από το +0,6%. Χωρίς μεταβολή οι ΟΛΠ, Ελλάκτωρ και Cenergy.

Αν σου άρεσε κάνε