ΧΑ: Δεν παίρνει - ακόμα - το ρίσκο για τις 860 μονάδες

ΧΑ: Δεν παίρνει - ακόμα - το ρίσκο για τις 860 μονάδες

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 15:06 Δημιουργία 14/06/19, 15:01
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Ατονία επικρατεί στη Λεωφόρο Αθηνών την Παρασκευή, με τον ΓΔ να εξακολουθεί να διαπραγματεύεται στο «κόκκινο» και στη ζώνη των 840-850 μονάδων.

Όπως γράφαμε και νωρίτερα, η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά έχει επιλέξει τη… συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα, αποφεύγοντας να δοκιμάσει το «μονοπάτι» πάνω από τις 850 μονάδες.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, το ΧΑ από την περασμένη Τρίτη προτιμά την πλάγια κίνηση, μαζεύοντας δυνάμεις, ύστερα από το εντυπωσιακό μετεκλογικό ράλι κατά τη διάρκεια του οποίου ο ΓΔ κέρδισε συνολικά κατά 12% και ο τραπεζικός δείκτης έγραψε άνοδο άνω του 30%.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό τώρα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,39% στις 847,02 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 22,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 12 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,54% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.150,22 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,24% στις 795,76 μονάδες.

Σημειώνεται πως οι μικροδιορθώσεις και οι αναπροσαρμογές χαρτοφυλακίων είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των τελευταίων συνεδριάσεων.

Η αγορά δεν δείχνει διάθεση για ρίσκο, οπότε παίρνει μία ανάσα, αφομοιώνοντας πρώτα τα επίπεδα.

Χρηματιστηριακοί κύκλοι επισημαίνουν ότι αγορά και επενδυτές έχουν προεξοφλήσει την επικράτηση της ΝΔ στην κάλπη, ωστόσο το ζητούμενο είναι η αυτοδυναμία. Το ΧΑ έχει στραμμένο το «βλέμμα» στις δημοσκοπήσεις, που δείχνουν άνετο προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι ίδιοι παράγοντες τονίζουν ότι η αγορά έχει αυξημένες προσδοκίες από τη «γαλάζια» παράταξη, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει δημοσιονομικό χάος, αποχωρώντας, όπως όλα δείχνουν, από την εξουσία.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό τώρα, η Βιοχαλκο χάνει 2,07%, με τις Τιτάν, Φουρλή και Ελλάκτωρ να ακολουθούν με πτώση που ξεπερνά το 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, Jumbo, ΟΛΠ, Eurobank, Τέρνα Ενεργειακή, Coca Cola, Cenergy, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Πειραιώς, Alpha Bank, Σαράντης, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα και Aegean.

Αντίθετα,τα Ελληνικά Πετρέλαια ενισχύονται κατά 1,04%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Εθνική, Λάμδα, ΔΕΗ και Motor Oil, ενώ η ΕΧΑΕ δεν έχει μεταβολή.

Αν σου άρεσε κάνε