Το γεωπολιτικό ρίσκο «διαβάζει» το ΧΑ

Το γεωπολιτικό ρίσκο «διαβάζει» το ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 12:29 Δημιουργία 18/06/19, 12:25

Το γεωπολιτικό ρίσκο «διαβάζει» η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Τρίτης, τη στιγμή που εντείνονται οι εισαγόμενες πιέσεις.

Η αυλαία στη Λεωφόρο Αθηνών άνοιξε στο «κόκκινο» και σταθερά στη ζώνη των 840 μονάδων, με την αγορά να παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από το ελληνοτουρκικό «μέτωπο», εν απουσία βραχυπρόθεσμών καταλυτών.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,77% στις 840,83 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 11,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 6,3 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,56% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.136,66 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 2,18% στις 777,06 μονάδες.

Την ίδια στιγμή, το ΧΑ δέχεται και τα «απόνερα» της βαριάς ατμόσφαιρας, που επικρατεί στα ευρωπαϊκά ταμπλό, εν αναμονή της ομιλίας του Μάριο Ντράγκι, αλλά και των αποφάσεων της Fed για τα επιτόκια αργότερα μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, οι πιέσεις εστιάζουν στον τραπεζικό κλάδο, με τις Eurobank, Cenergy, Εθνική και Πειραιώς να κινούνται με απώλειες που ξεπερνούν το 2%, ενώ άνω του -1% κινούνται οι Alpha Bank, ΔΕΗ, Βιοχαλκο, ΟΛΠ, Τέρνα Ενεργειακή και Μυτιληναίος.

Υπό έλεγχο συντηρούν τις πιέσεις τους οι ΕΧΑΕ, ΑΔΜΗΕ, Φουρλής, Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα, Aegean, Λάμδα, Ελλάκτωρ, Τιτάν, ΟΠΑΠ και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ στον αντίποδα, μικρά κέρδη σημειώνουν οι ΟΤΕ, Jumbo και Coca Cola. Ο Σαράντης ενισχύεται κατά 1,35%.

Αν σου άρεσε κάνε