Σε αναμέτρηση με τη ζώνη των 850 μονάδων το ΧΑ

Σε αναμέτρηση με τη ζώνη των 850 μονάδων το ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:45 Δημιουργία 19/06/19, 11:42
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Σε αναμέτρηση με τη ζώνη των 850 μονάδων έχει οδηγηθεί η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, η οποία αναζητεί το βηματισμό της στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με τα πρόσημα να είναι μοιρασμένα στο ταμπλό.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,26% στις 851,07 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 11,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, πτώση 0,29% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.161,36 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,25% στις 789,44 μονάδες.

Η αγορά έχει κολλήσει στην πλάγια κίνηση των 840-855 μονάδων, τηρώντας ουσιαστικά στάση αναμονής έως τη στιγμή της μεγάλης πολιτικής αλλαγής. Κοινώς, περιμένει το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου.

Το ΧΑ «διαβάζει» όλες τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, με βάση τις οποίες διαμορφώνει την τάση. Στο πλαίσιο αυτό, χθες ξεπέρασε τα επίπεδα των 850 μονάδων, λαμβάνοντας ώθηση από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΕΒ. Όπως αναφέρουν χρηματιστηριακοί αναλυτές, οι επενδυτές ποντάρουν στη δημιουργία ενός φιλικού προς τις επιχειρήσεις περιβάλλοντος με κυβέρνηση της ΝΔ.

Σήμερα, τα «βλέμματα» βέβαια στρέφονται και στην έκδοση του ομολόγου Tier II της Πειραιώς, με στόχο την άντληση 300-350 εκατ. ευρώ και με κυμαινόμενο επιτόκιο στο 9%-10%.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, Εθνική, Motor Oil και Coca Cola «γράφουν» πτώση που ξεπερνά το 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Βιοχαλκο, Jumbo, Cenergy, ΑΔΜΗΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ και Ελλάκτωρ.

Αντίθετα, ο Τιτάνας, ο οποίος έθεσε σε εφαρμογή τη δημόσια πρόταση για τη μεταφορά στο Euronext, κινείται με κέρδη 2,36%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Λάμδα, ΟΛΠ, ΕΧΑΕ, Φουρλής, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Alpha Bank, Aegean και Eurobank. Χωρίς μεταβολή οι ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης και ΔΕΗ.

Αν σου άρεσε κάνε