ΧΑ: «Κοιτάζει» με δισταγμό την αντίσταση των 860 μονάδων

ΧΑ: «Κοιτάζει» με δισταγμό την αντίσταση των 860 μονάδων

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 14:24 Δημιουργία 19/06/19, 14:20
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Με δυσκολία «κοιτάζει» προς το παρόν το επόμενο επίπεδο αντίστασης, αυτό των 860 μονάδων, η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, η οποία συνεχίζει την πλάγια κίνηση στις 840-855 μονάδες.

Σήμερα, Τετάρτη, το ΧΑ έχει εστιάσει την προσοχή του στο ομόλογο Tier II της Τράπεζας Πειραιώς. Το βιβλίο προσφορών άνοιξε στις 10.30 το πρωί και το ποσό που έχει συγκεντρωθεί, ξεπερνά τα 600 εκατ. ευρώ.

Αυτή την ώρα η αγορά σημειώνει απώλειες, έχοντας υποχωρήσει από τις 850 μονάδες, ενώ καταγράφεται διόρθωση στους περισσότερους τίτλους.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,56% στις 848,53 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 30,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 16,2 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,77% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.151,11 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,09% στις 783,09 μονάδες.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές επισημαίνουν ότι η αγορά τηρεί ουσιαστικά στάση αναμονής έως τη στιγμή της μεγάλης πολιτικής αλλαγής. Κοινώς, περιμένει το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου.

Το ΧΑ «διαβάζει» όλες τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, με βάση τις οποίες διαμορφώνει την τάση. Στο πλαίσιο αυτό, χθες ξεπέρασε τα επίπεδα των 850 μονάδων, λαμβάνοντας ώθηση από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΕΒ. Όπως αναφέρουν χρηματιστηριακοί αναλυτές, οι επενδυτές ποντάρουν στη δημιουργία ενός φιλικού προς τις επιχειρήσεις περιβάλλοντος με κυβέρνηση της ΝΔ.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, η Πειραιώς εξακολουθεί να είναι στο -3,72%, με τις Εθνική, Coca Cola και Cenergy να ακολουθούν με απώλειες που ξεπερνούν το 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΛΠ, ΟΤΕ, Eurobank, Φουρλής, Ελλάκτωρ, Motor Oil, Alpha Bank, ΟΠΑΠ, Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης και Μυτιληναίος.

Στον αντίποδα, ο Τιτάνας κινείται με κέρδη 3,18%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, Λάμδα, Βιοχαλκο, ΓΕΚ Τέρνα και Aegean, με τις ΔΕΗ, ΕΧΑΕ και Τέρνα Ενεργειακή να μην έχουν πρόσημο.

Αν σου άρεσε κάνε