ΧΑ: ΔΕΗ και παράγωγα εντείνουν τα σκαμπανεβάσματα στις 830 μονάδες

ΧΑ: ΔΕΗ και παράγωγα εντείνουν τα σκαμπανεβάσματα στις 830 μονάδες

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:46 Δημιουργία 21/06/19, 11:42
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

«Μάχη» για τη διατήρηση των 830 μονάδων δίνει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, εν μέσω έντονης μεταβλητότητας λόγω της τριπλής λήξης των παραγώγων.

Η προσοχή είναι στραμμένη και την Παρασκευή στη μετοχή της ΔΕΗ, στον απόηχο των πληροφοριών που θέλουν την εισηγμένη να έχει «βραχυκυκλώσει» από τις εκτεταμένες ζημιές. Το «χαρτί» σημείωσε βουτιά 17% στις συναλλαγές της Πέμπτης, συμπαρασύροντας στο «κόκκινο» την πλειονότητα των τίτλων.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,62% στις 831,61 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,5 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,51% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.127,79 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,92% στις 750,41 μονάδες.

Για σήμερα οι αναλυτές περιμένουν αυξημένη νευρικότητα, καθώς θα πραγματοποιηθεί και η τριπλή λήξη των παραγώγων του Ιουνίου. Επίσης, μετά το κλείσιμο θα ισχύσουν και οι αλλαγές στους δείκτες του FTSE, με τις αναμενόμενες αναδιαρθρώσεις των χαρτοφυλακίων να εντείνουν τη μεταβλητότητα.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, Jumbo, ΔΕΗ, Cenergy, Τέρνα Ενεργειακή, Eurobank, ΕΧΑΕ, Λάμδα και Ελληνικά Πετρέλαια ασκούν πιέσεις στον Γενικό Δείκτη, καθώς σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%. Ειδικά η ΔΕΗ, η οποία τώρα είναι στο -1,50%, έφτασε νωρίτερα στο -3,65%, αλλά "πρόλαβε" να κινηθεί και σε θετικά εδάφη, έως το +1,04%.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΛΠ, Πειραιώς, Εθνική, Ελλάκτωρ, Βιοχαλκο, Τιτάν, ΑΔΜΗΕ, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Alpha Bank, Motor Oil, Aegean, Μυτιληναίος και ΟΠΑΠ, με την Coca Cola να μην έχει πρόσημο. Μικρά κέρδη έως 0,4% σημειώνουν οι Φουρλής και Σαράντης.

Αν σου άρεσε κάνε