ΧΑ: Τραπεζικές απώλειες και stress test για τις 830 μονάδες

ΧΑ: Τραπεζικές απώλειες και stress test για τις 830 μονάδες

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 14:53 Δημιουργία 21/06/19, 14:40
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Στο «κόκκινο», πάνω-κάτω στις 830 μονάδες, εξακολουθεί να κινείται αυτή την ώρα η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, υπό το βάρος τραπεζικών πιέσεων.

Μάλιστα, η πλειονότητα των τίτλων διαπραγματεύεται σε αρνητικό έδαφος την Παρασκευή, σημειώνοντας «διόρθωση».

Τα «βλέμματα» των επενδυτών είναι σαφώς στραμμένα τόσο στο επιχειρηματικό όσο και στο γεωπολιτικό «μέτωπο», αφενός με την υπόθεση της ΔΕΗ και αφετέρου εν μέσω της συνεχιζόμενης τουρκικής προκλητικότητας στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Πιο αναλυτικά, αυτή την ώρα στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,87% στις 829,51 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 43,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 19,5 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,69% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.123,77 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 2,34% στις 739,68 μονάδες.

Την ίδια στιγμή, το ενδιαφέρον μοιράζεται και στις πολιτικές εξελίξεις, με βαρόμετρο τις δημοσκοπήσεις, που καταγράφουν σταθερό προβάδισμα για τη ΝΔ, ενώ παράλληλα η αγορά «διαβάζει» το κυβερνητικό πρόγραμμα της «γαλάζιας» παράταξης.

Είναι άλλωστε σαφές ότι τις τελευταίες ημέρες η αγορά τηρεί στάση αναμονής για την επόμενη μέρα των εκλογών της 7ης Ιουλίου και για το πως θα χειριστεί η νέα κυβέρνηση τα προβλήματα που θα αφήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό τώρα, η Eurobank σημειώνει σημαντικές απώλειες της τάξεως του 3,81%, με την Πειραιώς να ακολουθεί με το δικό της -2,49%. Άνω του 1% είναι οι απώλειες σε ΟΛΠ, Τιτάν, Εθνική, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, Cenergy και Alpha Bank. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΤΕ, Motor Oil, Aegean, Coca Cola, Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή και ΕΧΑΕ.

Στον αντίποδα, η ΔΕΗ σήμερα αντιδρά ανοδικά, καταγράφοντας κέρδη 4,17%, ενώ ΟΠΑΠ και Σαράντης σημειώνουν κέρδη κοντά στο 1,3%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, Jumbo και Μυτιληναίος. Χωρίς μεταβολή ο Φουρλής.

Αν σου άρεσε κάνε