ΧΑ: «Μαζεύει» τη ζημιά, διατηρεί την πλάγια κίνηση

ΧΑ: «Μαζεύει» τη ζημιά, διατηρεί την πλάγια κίνηση

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 14:39 Δημιουργία 26/06/19, 14:35

«Μαζεύει» τις απώλειες αυτή την ώρα η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, διατηρώντας την πλάγια κίνησή της στη ζώνη των 840-85-0 μονάδων, καθώς τηρεί στάση αναμονής μέχρι το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου.

Ξεκινώντας τη συνεδρίαση της Τετάρτης, το ΧΑ «έγραψε» πτώση άνω του 1%, εντούτοις στη συνέχεια την περιόρισε, βρίσκοντας στηρίξεις έναντι τω πωλητών.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,18% στις 845,16 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 20,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 7 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,44% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.152,78 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,17% στις 755,93 μονάδες.

Οι πιέσεις που έχουν βγει από το πρωί στο ταμπλό, προέρχονται αρχικά από τα μηνύματα της Fed για τα επιτόκια.

Κατά τη χθεσινή του ομιλία, ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell υπογράμμισε ότι η κεντρική τράπεζα είναι ανεξάρτητη και δεν υποκύπτει σε «βραχυπρόθεσμες πολιτικές πιέσεις», απαντώντας στον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος ασκεί σφοδρή κριτική για τη νομισματική πολιτική της Τράπεζας.

Την ίδια ώρα, δε, τρεις δεικτοβαρείς τίτλοι διαπραγματεύονται χωρίς το σχετικό δικαίωμα για το μέρισμα, ασκώντας εξίσου πιέσεις στην αγορά. Ειδικότερα, ο Μυτιληναίος διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στα 0,36 ευρώ, όπως και ο ΟΠΑΠ, ο οποίος έδωσε μέρισμα ύψους 0,60 ευρώ μεικτό, και η Motor Oil με υπόλοιπο μερίσματος 0,95 ευρώ.

Πάντως, αγορά και επενδυτές περιμένουν τη νέα κυβέρνηση, που θα προκύψει από την αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου, προκειμένου να «διαβάσουν» το στίγμα της επόμενης κυβέρνησης, κυρίως σε καυτά μέτωπα. Ένα από αυτά είναι και το ενεργειακό, με παράγοντες του κλάδου να ζητούν λύση στο ακανθώδες ζήτημα της ΔΕΗ.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό τώρα, η Λάμδα κινείται με κέρδη 3,12%, με την Ελλάκτωρ να είναι στο +2,53% και τις ΓΕΚ Τέρνα, Aegean και Cenergy να ακολουθούν με άνοδο που ξεπερνά το 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΤΕ, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, Jumbo, Φουρλής, Βιοχαλκο, Τέρνα Ενεργειακή, ΑΔΜΗΕ, ΕΧΑΕ και Εθνική.

Στον αντίποδα, ο ΟΠΑΠ χάνει 5,65% λόγω αποκοπής μερίσματος, με την Motor Oil και τον ΟΛΠ να ακολουθούν με απώλειες 2,81% και 2,22% αντίστοιχα. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Eurobank, Μυτιληναίος, Σαράντης, Alpha Bank, Coca Cola και Πειραιώς. Χωρίς μεταβολή ο Τιτάνας.

Αν σου άρεσε κάνε