«Διορθώνει» το ΧΑ μετά από 4ήμερο ανοδικό σερί

«Διορθώνει» το ΧΑ μετά από 4ήμερο ανοδικό σερί

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:25 Δημιουργία 02/07/19, 11:22

«Διορθώνει» η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στις συναλλαγές της Τρίτης. Ύστερα από ένα τετραήμερο ανοδικό σερί, η νευρικότητα και το πρέσινγκ που σημειώνεται στην πλειονότητα των τίτλων, συνθέτουν ένα αναμενόμενο σκηνικό.

Το ΧΑ κινείται οριακά σε ανοδικό έδαφος, παραμένοντας πάντως στη ζώνη των 870-875 μονάδων.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,01% στις 874,50 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4,3 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 0,10% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.228,21 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 0,30% στις 805,73 μονάδες.

Στο μεταξύ, εντυπωσιακή είναι σήμερα η εικόνα στην εγχώρια αγορά ομολόγων.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς τίτλου καταγράφει θεαματική πτώση 15 μονάδων βάσης και υποχωρεί στο ιστορικό ναδίρ του 2,15%.

Η αγορά έχει καρφωμένο το «βλέμμα» στην εκλογική αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής, έχοντας προεξοφλήσει την επικράτηση της ΝΔ στην κάλπη, οπότε τώρα ζητούμενο είναι η αυτοδυναμία, αλλά και η επόμενη μέρα.

Το ΧΑ μπήκε με το «δεξί» στο δεύτερο εξάμηνο, στον Ιούλιο και στην προεκλογική εβδομάδα, έχοντας ως βαρόμετρο μεταξύ άλλων τις δημοσκοπήσεις, με την τελευταία να καταγράφει προβάδισμα 9,2 μονάδων για το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό τώρα, το μεγαλύτερο βάρος στην αγορά ασκεί το -1,45% της Εθνικής, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται και οι Jumbo, Cenergy, Πειραιώς, ΑΔΜΗΕ, Βιοχαλκο, Motor Oil, Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια, Τέρνα Ενεργειακή και ΓΕΚ Τέρνα. Χωρίς μεταβολή οι Μυτιληναίος, ΕΧΑΕ και Eurobank.

Στον αντίποδα, η Λάμδα συνεχίζει ακάθεκτη σε υψηλότερα επίπεδα, καταγράφοντας κέρδη 1,06%, με τις Ελλάκτωρ, Coca Cola, Aegean, ΔΕΗ, Σαράντης, ΟΤΕ, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, Φουρλής και Alpha Bank να ακολουθούν με ήπια κέρδη που δεν ξεπερνούν το 0,9%.

Αν σου άρεσε κάνε