ΧΑ: Trading τίτλων στη ζώνη των 875 μονάδων

ΧΑ: Trading τίτλων στη ζώνη των 875 μονάδων

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:33 Δημιουργία 03/07/19, 11:30

Στη ζώνη των 875 μονάδων άνοιξε η «αυλαία» στη Λεωφόρο Αθηνών, όπου παρατηρείται στασιμότητα και συσσώρευση ενόψει της μεγάλης εκλογικής αναμέτρησης της ερχόμενης Κυριακής.

Η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά σημειώνει ήπια κέρδη, ενώ κύριο χαρακτηριστικό με το «καλημέρα» είναι το trading τίτλων είτε λόγω μερισμάτων είτε λόγω εξελίξεων στο επιχειρηματικό «μέτωπο».

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,18% στις 876,06 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 0,07% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.229,03 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,18% στις 803,68 μονάδες.

Σημειώνεται πως τη στιγμή που η αγορά τηρεί στάση αναμονής για το εκλογικό αποτέλεσμα, το «βλέμμα» των επενδυτών στρέφεται στο επιχειρηματικό πεδίο και συγκεκριμένα στα μερίσματα. Αύριο, Πέμπτη οι μετοχές του ΟΤΕ θα διαπραγματεύονται χωρίς το μέρισμα των 46 λεπτών, όπως και οι μετοχές της Coca Cola χωρίς το μέρισμα και την επιστροφή κεφαλαίου των 2,57 ευρώ.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, η ΔΕΗ καταγράφει κέρδη 5,91%, με τον Μυτιληναίο να κερδίζει 1,26%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, Φουρλής, Λάμδα, ΕΧΑΕ, Alpha Bank, Aegean, Τιτάν, Πειραιώς, Ελλάκτωρ, Jumbo, ΟΤΕ και Ελληνικά Πετρέλαια.

Αντίθετα, ΟΠΑΠ, Motor Oil, Cenergy, ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική, Coca Cola, Eurobank, Τέρνα Ενεργειακή και Σαράντης κινούνται σε αρνητικά εδάφη, χωρίς όμως καμία να κινείται πάνω από το -1%. Χωρίς μεταβολή ο ΟΛΠ και η Βιοχάλκο.

Αν σου άρεσε κάνε