«Καλωσορίζει» τις κυβερνητικές εξαγγελίες το ΧΑ

«Καλωσορίζει» τις κυβερνητικές εξαγγελίες το ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:27 Δημιουργία 22/07/19, 11:24

«Καλωσορίζει» τις κυβερνητικές εξαγγελίες η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, η οποία «διαβάζοντας» τις προγραμματικές δηλώσεις, «άνοιξε» σε θετικό έδαφος στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας.

Βέβαια, ο τζίρος είναι υποτονικός, γεγονός όμως που δικαιολογείται εν μέσω Ιουλίου και θερινής ραστώνης.

Στο ταμπλό ξεχωρίζει η εντυπωσιακή άνοδος της τάξεως του 6,85% της μετοχής της ΔΕΗ, καθώς το απόγευμα αναμένεται η εξειδίκευση του σχεδίου για τη διάσωση της εισηγμένης, το οποίο προβλέπει τη μετατροπή της σε έναν νέο ΟΤΕ.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,72% στις 874,02 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 0,44% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.160,54 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,11% στις 778,13 μονάδες.

Το ΧΑ «κοιτάζει» προς… Βρυξέλλες, περιμένοντας την «ετυμηγορία» των θεσμών για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ενώ χαιρετίζει τη δήλωση του Κλάους Ρέγκλινγκ ότι οι αγορές δείχνουν εμπιστοσύνη στο προφίλ του νέου πρωθυπουργού, με «φόντο» και την επιτυχημένη έκδοση του 7ετούς ομολόγου, με επιτόκιο κάτω από το 2%.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, εκτός της ΔΕΗ, τα Ελληνικά Πετρέλαια σημειώνουν κέρδη 3,8%, με τη Λάμδα να είναι στο +2,33%. Κέρδη άνω του 1% σημειώνουν οι Πειραιώς, Σαράντης, ΑΔΜΗΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική και ΟΛΠ, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Βιοχαλκο, Motor Oil, Φουρλής, ΕΧΑΕ, ΟΤΕ, Cenergy, Aegean, Eurobank, Alpha Bank και Μυτιληναίος.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Ελλάκτωρ υποχωρεί κατά 1,23%, ενώ μικρές απώλειες σημειώνουν οι Coca Cola, Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα και ΟΠΑΠ. Χωρίς μεταβολή ο Τιτάν.

Αν σου άρεσε κάνε