Μεταβλητότητα κι εναλλαγές προσήμων στο ΧΑ

Μεταβλητότητα κι εναλλαγές προσήμων στο ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:44 Δημιουργία 24/07/19, 11:42

Μεταβλητότητα και εναλλαγές προσήμων σημειώνονται στο χρηματιστηριακό ταμπλό στο ξεκίνημα των συναλλαγών της Τετάρτης, με τον ΓΔ να κινείται στη ζώνη των 870 μονάδων.

Το κύριο χαρακτηριστικό, πάντως, και σήμερα είναι η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα, όπως είθισται προς τα τέλη του Ιουλίου εν μέσω θερινής ραστώνης.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,21% στις 871,45 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,2 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 0,11% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.154,07 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,02% στις 749,79 μονάδες.

Αναλυτές επισημαίνουν πως η αγορά περιμένει να δει τις πρώτες «γραφές» της κυβέρνησης Μητσοτάκη όσον αφορά το μεταρρυθμιστικό έργο της, έχοντας χαιρετίσει τις προγραμματικές δηλώσεις.

Στο ίδιο μοτίβο κινούνται δε και οι ευρωαγορές, περιμένοντας τις αποφάσεις της ΕΚΤ για τη νομισματική πολιτική της, συνεπώς το ΧΑ δεν βρίσκει καταλύτες, ώστε να πάρει φόρα.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, η Ελλάκτωρ σημειώνει άλμα 5,84%, με τη ΓΕΚ Τέρνα να ενισχύεται κατά 2,09%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Jumbo, ΟΤΕ, Eurobank, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ, Μυτιληναίος, ΟΛΠ, Cenergy και Alpha Bank. Χωρίς μεταβολή ο ΑΔΜΗΕ και η Motor Oil.

Στον αντίποδα, η Πειραιώς και η Coca Cola είναι τα δύο μεγάλα βαρίδια της αγοράς, καθώς σημειώνουν απώλειες 1,19% και 1,06% αντίστοιχα, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Σαράντης, Βιοχαλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, Titan, Aegean, Φουρλής, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική και Λάμδα.

Αν σου άρεσε κάνε