Στασιμότητα και νευρικότητα στο χρηματιστηριακό ταμπλό

Στασιμότητα και νευρικότητα στο χρηματιστηριακό ταμπλό

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:52 Δημιουργία 30/07/19, 11:51

Ήπιες συναλλαγές, στασιμότητα και εναλλαγές προσήμων συνθέτουν το σκηνικό στο χρηματιστηριακό ταμπλό στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Τρίτης.

Η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά κινείται αυτή την ώρα με μικρές απώλειες στη ζώνη των 895 μονάδων, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή στην επικείμενη αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΧΑ αναζητά τις ισορροπίες της με στήριγμα και ώθηση από τον τραπεζικό κλάδο.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,11% στις 894,02 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,4 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, πτώση 0,18% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.215,80 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,37% στις 809,50 μονάδες.

Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται το «χαρτί» της Εθνικής, η οποία κινείται πάνω από τα 2,60 ευρώ, δεδομένου ότι επιταχύνεται το πρόγραμμα μετασχηματισμού της Τράπεζας και οι αλλαγές στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της. Επιστρέφοντας στο ταμπλό, η Jumbo σημειώνει απώλειες 1,28%, με τις ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, Motor Oil, Σαράντης, ΔΕΗ, Μυτιληναίο, Λάμδα, ΟΤΕ, Titan, Aegean και Eurobank να ακολουθούν με μικρές απώλειες. Χωρίς μεταβολή οι Coca Cola, Cenergy και ΕΧΑΕ.

Στον αντίποδα, η Εθνική, η Πειραιώς και ο Ελλάκτωρ σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, Φουρλής, ΟΛΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Βιοχαλκο και Alpha Bank.

Αν σου άρεσε κάνε