Κρατάει την «επαφή» με τις 900 μονάδες το ΧΑ

Κρατάει την «επαφή» με τις 900 μονάδες το ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 12:05 Δημιουργία 01/08/19, 12:01

Σε «επαφή» με τις 900 μονάδες εξακολουθεί να βρίσκεται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, η οποία «μπήκε» στον Αύγουστο με αρνητικό πρόσημο.

Το ΧΑ χθες ολοκλήρωσε επτά μήνες ανόδου, καταγράφοντας μάλιστα κέρδη 46% από τις αρχές του τρέχοντος έτους.

Η αγορά σήμερα, Πέμπτη ψάχνει να ισορροπήσει ανάμεσα σε υψηλά 4,5 ετών και σε ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον, στον απόηχο των αποφάσεων της Fed για τη νομισματική πολιτική της.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες τη μείωση του βασικού επιτοκίου της κατά 25 μονάδες βάσης, με τον διοικητή της πάντως να εκφράζει την εμπιστοσύνη του στις προοπτικές της οικονομίας.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό την Πέμπτη, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,37% στις 896,54 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4,4 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, πτώση 0,43% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.214,99 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,10% στις 819,14 μονάδες.

Κόντρα σε αυτό το αβέβαιο διεθνές κλίμα, η εγχώρια αγορά «διαβάζει» την προοπτική άρσης των capital controls, ενώ αναμένει την επικείμενη αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Fitch.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, μετά τη χθεσινή σημαντική άνοδο ο ΟΛΠ διορθώνει σήμερα κατά 3,02%, με τις Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς, ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ να ακολουθούν με απώλειες άνω του 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Φουρλής, Ελληνικά Πετρέλαια, Aegean, Σαράντης, ΕΧΑΕ, Βιοχαλκο, ΓΕΚ Τέρνα, Titan, Motor Oil, Coca Cola και ΟΤΕ.

Στον αντίποδα, ο Μυτιληναίος και η Cenergy προσπαθούν να παράσχουν στηρίξεις καταγράφοντας κέρδη 1,09% και 1,06% αντίστοιχα, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Λάμδα, Ελλάκτωρ και Jumbo, Χωρίς μεταβολή οι Εθνική και Τέρνα Ενεργειακή.

Αν σου άρεσε κάνε