ΧΑ και διεθνείς αγορές σε εναρμόνιση - Πτώσης συνέχεια στο ταμπλό

ΧΑ και διεθνείς αγορές σε εναρμόνιση - Πτώσης συνέχεια στο ταμπλό

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:15 Δημιουργία 06/08/19, 11:11

Σε απόλυτη ταύτιση με τους διεθνείς δείκτες βρίσκεται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά και την Τρίτη.

Μετά το χθεσινό «ταρακούνημα», το ΧΑ επιχειρεί σήμερα να βρει το σημείο ισορροπίας του, τη στιγμή που οι πωλητές κάνουν «παιχνίδι» στο ταμπλό.

Η «αυλαία» στη Λεωφόρο Αθηνών άνοιξε στο «κόκκινο», στον απόηχο αφενός του ισχυρού sell off στη Wall Street και αφετέρου των απωλειών σε Ασία και Ευρώπη το πρωί της Τρίτης.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,64% στις 845,74 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 10 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 6,7 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, πτώση 0,70% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.081,23 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,78% στις 710,55 μονάδες.

Στο μεταξύ, η Εθνική σημειώνει απώλειες 2,45%, ενώ άνω του 1% είναι οι απώλειες σε ΑΔΜΗΕ, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια και Eurobank.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, ΔΕΗ, Πειραιώς Βιοχαλκο, Λάμδα, Coca Cola, Aegean, Cenergy και ΟΤΕ.

Στον αντίποδα, ανοδικά προσπαθούν οι Jumbo, Motor Oil, Ελλάκτωρ και ΕΧΑΕ, καταγράφοντας κέρδη άνω του 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΛΠ, Σαράντης και Titan. Χωρίς μεταβολή ο Φουρλής.

Αν σου άρεσε κάνε