Συνεδρίαση - «ασανσέρ» στη Λεωφόρο Αθηνών

Συνεδρίαση - «ασανσέρ» στη Λεωφόρο Αθηνών

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 12:30 Δημιουργία 06/08/19, 12:27

Συνεδρίαση «ασανσέρ» η σημερινή για την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, η οποία παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα με εναλλαγές προσήμων.

Μετά το χθεσινό «ταρακούνημα», το ΧΑ επιχειρεί σήμερα να βρει το σημείο ισορροπίας του, τη στιγμή που οι πωλητές κάνουν «παιχνίδι» στο ταμπλό.

Η «αυλαία» στη Λεωφόρο Αθηνών άνοιξε στο «πράσινο», για να περάσει στη συνέχεια στο «κόκκινο«, στον απόηχο αφενός του ισχυρού sell off στη Wall Street και αφετέρου των απωλειών σε Ασία και Ευρώπη το πρωί της Τρίτης.

Αυτή την ώρα, όμως, επιχειρείται και πάλι η επιστροφή σε θετικό έδαφος.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,34% στις 854,13 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 22 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 12 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,40% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.104,33 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,87% στις 729,72 μονάδες, από το -3,01% νωρίτερα.

Η σύνδεση της εγχώριας αγοράς με τις διεθνείς είναι εμφανής, με «φόντο» τις χθεσινές χείριστες επιδόσεις της Wall Street.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο είχε τη χειρότερη συνεδρίαση του 2019, με τον Dow Jones να χάνει σχεδόν το 3% της αξίας του, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 έχασε 3%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Δεκέμβριο.

Το ΧΑ δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστο σε αυτήν την αναταραχή, καθώς πάνω από το 60% των επενδυτών που δραστηριοποιούνται σε αυτό είναι ξένα χαρτοφυλάκια.

Γυρίζοντας στο ταμπλό τώρα, μετά από απώλειες 2,72% η μετοχή της Πειραιώς είναι τώρα στο... +3,10%, με τις Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ, Motor Oil και Alpha Bank να κινούνται με κέρδη άνω του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Jumbo, Cenergy, ΟΤΕ, Eurobank, ΟΛΠ, Μυτιληναίος, Coca Cola, Φουρλής, Βιοχαλκο και Σαράντης.

Στον αντίποδα, η Τέρνα Ενεργειακή και τα Ελληνικά Πετρέλαια σημειώνουν απώλειες 1,97% και 1,41% αντίστοιχα, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, Titan, Aegean, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και Εθνική, με την τελευταία να έχει περιορίσει μετά το -4,14% που κατέγραφε νωρίτερα.

Αν σου άρεσε κάνε