ΧΑ: Απουσιάζουν τα «καύσιμα» για... το κάτι παραπάνω

ΧΑ: Απουσιάζουν τα «καύσιμα» για... το κάτι παραπάνω

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:39 Δημιουργία 21/08/19, 11:36

«Κολλημένη» στη ζώνη των 830 μονάδων είναι η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, η οποία δεν έχει τα απαραίτητα καύσιμα, για να κινηθεί προς τα μπρος.

Εν μέσω απουσίας εγχώριων καταλυτών, το ΧΑ δέχεται επιρροές από εξωγενείς παράγοντες, που αφορούν το πολιτικό «μέτωπο» στην Ιταλία στον απόηχο της παραίτησης Κόντε, τη στιγμή που η γεωπολιτική αβεβαιότητα επανέρχεται στο προσκήνιο, εν μέσω αναζωπύρωσης της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ-Κίνας.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,16% στις 831,05 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,1 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 0,19% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.037,87 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,61% στις 671,79 μονάδες.

Πάντως, η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,99%, στηρίζοντας τη χρηματιστηριακή αγορά.

Όσο περνούν οι μέρες, τόσο δε εντείνεται η αγωνία για την αξιολόγηση της Moody's την προσεχή Παρασκευή, η οποία αν δώσει σήμα αναβάθμισης, τότε τα ελληνικά assets θα μπορέσουν να διαφοροποιηθούν κόντρα στις διεθνείς αναταραχές, με το ΧΑ να «βλέπει» και πάλι τις 900 μονάδες.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, η Λάμδα σημειώνει κέρδη 2,61%, με τις Titan, Πειραιώς και Εθνική να ακολουθούν με άνοδο ανώτερη του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, Alpha Bank, ΑΔΜΗΕ, Coca Cola, EXAE, Eurobank, ΔΕΗ και Μυτιληναίος. Χωρίς μεταβολή οι Motor Oil, Cenergy και Σαράντης.

Στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι Φουρλής, Ελληνικά Πετρέλαια, Aegean, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ και Jumbo, χωρίς όμως καμία να κινείται πάνω από το -1%.

Αν σου άρεσε κάνε