ΧΑ: Με profit taking το καλωσόρισμα του Σεπτεμβρίου

ΧΑ: Με profit taking το καλωσόρισμα του Σεπτεμβρίου

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:18 Δημιουργία 02/09/19, 11:14

Με profit taking κάνουν «ποδαρικό» οι επενδυτές στη Λεωφόρο Αθηνών για τον Σεπτέμβριο.

Ύστερα από ένα τετραήμερο ανοδικό σερί, η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά «διορθώνει» στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας και του μήνα.

Οι αναλυτές σχολιάζουν πως η εμφάνιση των profit takers ήταν αναμενόμενη, αφότου το ΧΑ μέσα σε τέσσερις ημέρες κερδοφορίας κατόρθωσε να καλύψει το μισό χαμένο έδαφος του Αυγούστου.

Σήμερα, ο ΓΔ κινείται κάτω από τη ζώνη των 860 μονάδων. Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ΓΔ καταγράφει απώλειες 1,25% στις 857,27 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3 εκατ. τεμάχια. Πτώση 1,11% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.119,37 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 2,49% στις 762,51 μονάδες.

Οι προβολείς στρέφονται τώρα στον τραπεζικό κλάδο, καθώς ξεκινούν οι παρουσιάσεις των πεπραγμένων α’ 6μηνου των συστημικών, όπως και οι προοπτικές τους σε μία σειρά επενδυτικών συνεδρίων κατά τη διάρκεια όλου του μήνα. Η αυλαία ανοίγει σήμερα, Δευτέρα στο Λονδίνο με το χρηματοοικονομικό συνέδριο της Goldman Sachs.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, η Eurobank και η Πειραιώς σημειώνουν απώλειες 3,85% και 3,44% αντίστοιχα, ενώ άνω του 2% είναι η πτώση σε Alpha Bank, Cenergy, ΑΔΜΗΕ και Εθνική. Οι απώλειες σε Titan, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΛΠ, Φουρλής, ΔΕΗ, Σαράντης, ΟΠΑΠ, Jumbo, Motor Oil και ΕΧΑΕ ξεπερνά το 1%.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχαλκο, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, Ελλάκτωρ, Λάμδα, Coca Cola και Μυτιληναίος. Μόνη θετική η Aegean στον FTSE 25, καταγράφοντας όμως κέρδη μόλις 0,13%.

Αν σου άρεσε κάνε