ΧΑ: «Χείρα βοηθείας» δίνουν οι διεθνείς αγορές

ΧΑ: «Χείρα βοηθείας» δίνουν οι διεθνείς αγορές

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:50 Δημιουργία 05/09/19, 11:46
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

«Χείρα βοηθείας» στο ΧΑ προσφέρουν οι διεθνείς αγορές την Πέμπτη.

Το κλίμα σήμερα στη Λεωφόρο Αθηνών είναι εύφορο και πλήρως εναρμονισμένο με εκείνο στα ευρωπαϊκά ταμπλό, στον απόηχο της επανέναρξης των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας τον ερχόμενο μήνα.

Οι επενδυτές περιμένουν τα μηνύματα, που θα εκπέμψει το σημερινό EWG. Οι μεγάλοι «παίκτες» της αγοράς προσβλέπουν στην τοποθέτηση των δανειστών ως προς το καυτό ζήτημα της μείωσης των δημοσιονομικών στόχων, ύστερα από το σήμα της Κριστίν Λαγκάρντ για χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα.

Ανοδικά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να λαμβάνει τον θετικό τόνο από τις διεθνείς αγορές, αλλά και να αναμένει την πρώτη επαφή της ελληνικής αποστολής με τους εκπροσώπους των Ευρωπαίων στο EuroWorking Group.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,77% στις 861,06 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,6 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 0,99% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.135,74 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,38% στις 769,55 μονάδες.

Στο μεταξύ, τα «βλέμματα» μοιράζονται και στο roadshow στο Λονδίνο, όπου συνεχίζεται η προσπάθεια εξωστρέφειας των ελληνικών τραπεζών.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για καλά μαντάτα τόσο στο 7th CEEMEA Financials Symposium στο Λονδίνο της Goldman Sachs, όσο και στο roadshow της HSBC, Annual GEMs Investor Forum το οποίο και ολοκληρώνεται σήμερα.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, η Εθνική σημειώνει κέρδη 2,04%, με τις Πειραιώς, Coca Cola, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα, Ελλάκτωρ και Eurobank να ακολουθούν με άνοδο ανώτερη του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Motor Oil, ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ, Cenergy, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Alpha Bank, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Βιοχαλκο, ΕΧΑΕ, Φουρλής και Jumbo.

Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη βρίσκονται οι ΓΕΚ Τέρνα, Titan, Aegean, Τέρνα Ενεργειακή και Σαράντης, αλλά καμία δεν κινείται με πτώση που να ξεπερνά το 1%.

Αν σου άρεσε κάνε