ΧΑ: Τα «κλειδιά» στα βραχυπρόθεσμα χαρτοφυλάκια

ΧΑ: Τα «κλειδιά» στα βραχυπρόθεσμα χαρτοφυλάκια

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 15:12 Δημιουργία 06/09/19, 15:08
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Εναλλαγές προσήμων επικρατούν στο χρηματιστηριακό ταμπλό την Παρασκευή, με την αγορά να «παλεύει» με ένα ήπιο, πάντως, profit taking, ύστερα από την ώθησή του στη ζώνη των 870 μονάδων, στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Αυγούστου.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,25% στις 872,47 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 25,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 15,9 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια στιγμή, πτώση 0,12% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.165,91 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,35% στις 791,52 μονάδες.

«Παιχνίδι» σήμερα στο ΧΑ κάνουν τα βραχυπρόθεσμα χαρτοφυλάκια, τα οποία ενθυλακώνουν τα κέρδη του χθεσινού ξεσπάσματος, ενώ το «βλέμμα» της αγοράς στρέφεται στη ΔΕΘ και στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για φορολογία, συντάξεις και επενδύσεις.

Σαφώς, η αγορά «διαβάζει» παράλληλα και την τοποθέτηση του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα ότι με βάση τους νέους υπολογισμούς της ΤτΕ δεν προβλέπεται πλέον δημοσιονομικό κενό για το 2019.

Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι ο πρώτος κρίσιμος σταθμός είναι αυτός του Eurogroup της 13ης Σεπτεμβρίου, μία ημέρα μετά τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όταν και αναμένονται αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική.

Επιστρέφοντας τώρα στο ταμπλό τώρα, ο Φουρλής σημειώνει απώλειες 2,06%, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης και Cenergy. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Titan, Λάμδα, Βιχοαλκο, Εθνική, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ, Μυτιληναίος, Aegean, Πειραιώς, Jumbo και Τέρνα Ενεργειακή.

Αντίθετα, η Eurobank και ο Ελλάκτωρ προσπαθούν να παράσχουν στηρίξεις με το +1,36% και το +1,14% που καταγράφουν, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ και Alpha Bank. Χωρίς μεταβολή η Coca Cola.

Αν σου άρεσε κάνε