ΧΑ: «Διόρθωσης» συνέχεια με «βαρίδι» τη Lamda

ΧΑ: «Διόρθωσης» συνέχεια με «βαρίδι» τη Lamda

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 12:09 Δημιουργία 10/09/19, 12:07

Συνέχεια στη «διόρθωση» δίνει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά την Τρίτη, υπό το βάρος της πλειονότητας των τίτλων.

Το ΧΑ κινείται στο «κόκκινο» και στη ζώνη των 850 μονάδων, με το «χαρτί» της Lamda να δέχεται ισχυρές πιέσεις, στον απόηχο των πληροφοριών που θέλουν την εισηγμένη να σχεδιάζει ΑΜΚ με το «βλέμμα» στο κορυφαίο project του Ελληνικού.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,70% στις 852,78 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,1 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια στιγμή, πτώση 0,89% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.107,86 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,62% στις 763,27 μονάδες.

Όσον αφορά τη Lamda, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ακριβές ύψος της ΑΜΚ, ο χρόνος υλοποίησης αλλά και ο τρόπος κάλυψης της δεν έχουν οριστικοποιηθεί.

Η αγορά δείχνει να επηρεάζεται σήμερα και από το αρνητικό κλίμα, που επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο του πολιτικού χάους στη Βρετανία, με τον Τζόνσον να χάνει ακόμη μία «μάχη» στη Βουλή των Κοινοτήτων αναφορικά με τα σχέδια του για πρόωρες εκλογές στα τέλη Οκτωβρίου.

Παράλληλα, οι αγορές στρέφουν την προσοχή τους και στην επικείμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη εν μέσω προσδοκιών για νέο πακέτο νομισματικής χαλάρωσης.

Σχεδόν το 90% των οικονομολόγων που ρωτήθηκαν από το Reuters αναμένουν ότι η ΕΚΤ θα ανακοινώσει την επιστροφή στην ποσοτική χαλάρωση, αρχής γενομένης με μηνιαίες αγορές στοιχείων ενεργητικού ύψους 30 δισ. ευρώ από τον Οκτώβριο.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό τώρα, η Λάμδα σημειώνει απώλειες 7,03%, με τις Τέρνα ενεργειακή, ΔΕΗ, Jumbo, Coca Cola, ΑΔΜΗΕ, Πειραιώς και Εθνική να ακολουθούν με απώλειες ανώτερες του 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ, Eurobank, Βιοχαλκο, Ελλάκτωρ, Cenergy, Motor Oil, Μυτιληναίος, ΟΤΕ και ΟΛΠ.

Στον αντίποδα, ο Σαράντης ενισχύεται κατά 1,35%, με τις Φουρλής, Aegean και Alpha Bank να σημειώνουν μικρά κέρδη. Χωρίς μεταβολή οι ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια και Titan.

Αν σου άρεσε κάνε