XA: Stress test για τις 850 μονάδες με το «καλημέρα»

XA: Stress test για τις 850 μονάδες με το «καλημέρα»

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:35 Δημιουργία 16/09/19, 11:33

Υπό «δοκιμασία» με το πρώτο «καλημέρα» έχουν τεθεί οι 850 μονάδες στις πρώτες συναλλαγές της εβδομάδας.

Στο χρηματιστηριακό ταμπλό επικρατούν πτωτικές τάσεις, εν μέσω γεωπολιτικού ρίσκου, με την τιμή του πετρελαίου να καταγράφει εκρηκτική άνοδο.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης σημειώνει απώλειες 0,50% στις 852,70 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4,7 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, πτώση 0,67% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.103,33 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,17% στις 781,66 μονάδες.

Πέρα από τις εξελίξεις γύρω από το «μέτωπο» του πετρελαίου, το «βλέμμα» της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς επικεντρώνεται στις διαβουλεύσεις κυβέρνησης-θεσμών, καθώς τα τεχνικά κλιμάκια βρίσκονται στην Αθήνα, με τον προϋπολογισμό να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

Βέβαια, δεν είναι μόνο προϋπολογισμός που θα βρεθεί στο επίκεντρο. Επίσης, το επίσημο αίτημα προς τον ESM για την πρόωρη αποπληρωμή μέρους του ακριβού δανείου του ΔΝΤ, αλλά και οι επαφές για την δ΄ αξιολόγηση, είναι τα δύο μέτωπα στα οποία στρέφει αυτή την εβδομάδα την προσοχή του το ΥΠΟΙΚ.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, ΔΕΗ και Εθνική σημειώνουν απώλειες 2,09% και 2,04% αντίστοιχα, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε Ελλάκτωρ, ΑΔΜΗΕ, Aegean, Πειραιώς, Βιοχάλκο και Cenergy. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Jumbo, Alpha bank, Coca Cola, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, ΕΧΑΕ, Eurobank και ΟΤΕ.

Στον αντίποδα, ΟΛΠ και Motor Oil σημειώνουν κέρδη 1,30% και 1,27% αντίστοιχα, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Titan, Λάμδα και Ελληνικά Πετρέλαια. Χωρίς μεταβολή οι Φουρλής, Τέρνα Ενεργειακή και Σαράντης.

Αν σου άρεσε κάνε