«Διορθώνει» το ΧΑ με το βλέμμα στο πετρέλαιο

«Διορθώνει» το ΧΑ με το βλέμμα στο πετρέλαιο

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 12:08 Δημιουργία 17/09/19, 12:06

Τα βήματα των διεθνών αγορών ακολουθεί το ΧΑ στη συνεδρίαση της Τρίτης, στον απόηχο των γεωπολιτικών εντάσεων και των πετρελαϊκών αναταράξεων.

Σήμερα, η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά κινείται διορθωτικά, καθώς δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστη από τις παγκόσμιες ανησυχίες για τις επιπτώσεις της ανόδου της τιμής του πετρελαίου στην οικονομία.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,19% στις 866,29 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,1 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, πτώση 0,33% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.140,84 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,24% στις 794,71 μονάδες.

Στο μεταξύ, τα βλέμματα των εγχώριων επενδυτών στρέφονται στο Λονδίνο, όπου οι ελληνικές εισηγμένες θα απαντήσουν στα ερωτήματα περίπου 100 επενδυτικών κεφαλαίων και εταιρείες επιχειρηματικών συμμετοχών που θα δώσουν φέτος το «παρών» στο 14ο Ετήσιο Greek Roadshow.

Παράλληλα, βέβαια, η αγορά κοιτάζει την έκδοση 7ετούς ομολόγου του ΟΤΕ.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, Alpha Bank, Εθνική, Eurobank, Jumbo, ΟΠΑΠ και Φουρλής σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Motor Oil, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ, Λάμδα, ΕΧΑΕ και Titan. Χωρίς μεταβολή ο Μυτιληναίος.

Αντίθετα, ισχυρές στηρίξεις παρέχουν τα άνω του 1% κέρδη σε Coca Cola, Ελλάκτωρ και Σαράντη, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΛΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Aegean, Cenergy και Βιοχαλκο.

Αν σου άρεσε κάνε