Αναμενόμενο profit taking στο ΧΑ

Αναμενόμενο profit taking στο ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 12:40 Δημιουργία 19/09/19, 12:10

Η ενθυλάκωση κερδών είναι το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης στη Λεωφόρο Αθηνών.

Στο ταμπλό επικρατεί νευρικότητα, μόλις μία μέρα αφότου τράπεζες-blue chips χέρι χέρι οδήγησαν τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 870 μονάδες και μάλιστα με ενισχυμένο τζίρο.

Το ΧΑ έχει μοιρασμένο το «βλέμμα» αφενός στις αποφάσεις των Κεντρικών Τραπεζών ως προς το νομισματικό μέτωπο και αφετέρου στην παρουσία του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα στο Roadshow στο Λονδίνο.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,02% στις 872,44 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 13,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,2 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,09% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.162,13 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,67% στις 807,39 μονάδες.

Στις μετοχές, Ελλάκτωρ, Eurobank και Εθνική δείχνουν να στηρίζουν την αγορά, με τα άνω του 1% κέρδη που καταγράφουν, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται και οι ΕΧΑΕ, Μυτιληναίος, Coca Cola, Cenergy, Φουρλής, Πειραιώς, Τέρνα Ενεργειακή και Ελληνικά Πετρέλαια.

«Βαρίδια» για την αγορά είναι οι άνω του 1% απώλειες σε Λάμδα, ΑΔΜΗΕ και ΓΕΚ Τέρνα, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Βιοχαλκο, Σαράντης, Titan, Jumbo, Alpha Bank, Motor Oil, Aegean, ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΟΛΠ.

Αν σου άρεσε κάνε