ΧΑ: Αναζητεί στηρίγματα κόντρα στις εισαγόμενες πιέσεις

ΧΑ: Αναζητεί στηρίγματα κόντρα στις εισαγόμενες πιέσεις

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:29 Δημιουργία 03/10/19, 11:27
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Προς αναζήτηση στηριγμάτων, που θα τη βοηθήσουν να κρατηθεί σε κρίσιμα επίπεδα, αναζητεί η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Πέμπτης, η οποία έχει «φόντο» τις έντονες ανησυχίες των επενδυτών για έναν νέο κύκλο παγκόσμιας ύφεσης.

Στο ταμπλό σήμερα επικρατούν έντονη νευρικότητα και συχνές εναλλαγές προσήμου, με τον ΓΔ να μην έχει συνέλθει από το χθεσινό sell-off, που τον οδήγησε στη ζώνη των 835 μονάδων, σημειώνοντας απώλειες του 3%.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,42% στις 832,01 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,5 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, πτώση 0,51% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.063,96 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 0,99% στις 767,36 μονάδες.

Το ΧΑ, όπως γράφαμε και χθες, δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστο από το βαρύ κλίμα που επικρατεί στα διεθνή ταμπλό. Οι δείκτες της Wall Street συμπλήρωσαν την Τετάρτη ένα διήμερο ισχυρών απωλειών, με τον Dow Jones να χάνει συνολικά πάνω από 800 μονάδες στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις.

Παράλληλα, το πρωί της Πέμπτης ο Nikkei κατέγραψε «βουτιά» της τάξεως του 2%.

Το νέο «μέτωπο» που ανοίγει στο στο εμπόριο η κυβέρνηση Τραμπ, με την επιβολή δασμών σε 15 ευρωπαϊκά προϊόντα από τις 18 Οκτωβρίου, προκαλεί ισχυρούς τριγμούς στα διεθνή χρηματιστήρια, όπου αποτυπώνεται η έντονη αβεβαιότητα για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Στα εγχώρια «μέτωπα», ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται και πάλι σε πρώτο πλάνο. Η προσοχή στρέφεται στην ενεργοποίηση του σχεδίου «Ηρακλής», καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένεται η έγκρισή του από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, οι Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική, Aegean, Πειραιώς και Ελλάκτωρ σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Coca Cola, Μυτιληναίος, Titan, Alpha Bank, Eurobank, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Βιοχαλκο και Λάμδα.

Στον αντίποδα, η ΕΧΑΕ ενισχύεται κατά 1,95%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Σαράντης, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΛΠ, Cenergy, Motor Oil, Jumbo και ΟΠΑΠ. Χωρίς μεταβολή ο Φουρλής και ο ΑΔΜΗΕ.

Αν σου άρεσε κάνε