Με ισχυρά κέρδη επιχειρεί την ανάκαμψη το ΧΑ

Με ισχυρά κέρδη επιχειρεί την ανάκαμψη το ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 12:02 Δημιουργία 04/10/19, 12:00
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Με ισχυρά κέρδη της τάξεως του 1% επιχειρεί την ανάκαμψη, μετά από ένα τετραήμερο απωλειών και πιέσεων, η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, κινούμενη στη ζώνη των 830 μονάδων.

Η ανοδική αντίδραση της αγοράς ήταν αναμενόμενη για τους χρηματιστηριακούς αναλυτές, ύστερα από την συνεχή πτωτική πορεία του ΓΔ κατά τις τελευταίες συναλλαγές. Εξάλλου, το κλίμα έχει αλλάξει σήμερα, Παρασκευή και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Πιο αναλυτικά στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,05% στις 831,42 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,4 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια στιγμή, άνοδο 1,14% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.063,99 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,82% στις 762,12 μονάδες.

Κύριο πάντως χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα, την ώρα που οι αγοραστές δεν δείχνουν καμία διάθεσης ανάληψης ρίσκου.

Την ίδια στιγμή, στην Ευρώπη οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία για την πορεία της απασχόλησης στις ΗΠΑ, τα οποία θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας και θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις αποφάσεις της Federal Reserve στη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής του επόμενου μήνα.

Επιστρέφοντας τώρα στο ταμπλό, Alpha Bank, Titan και Εθνική σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 2%, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε Μυτιληναίο, Motor Oil, Φουρλής, Ελλάκτωρ, Βιοχαλκο, ΔΕΗ, Jumbo, Cenergy, Σαράντης και Πειραιώς.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Coca Cola, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΛΠ, Eurobank, ΟΤΕ και Λάμδα, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Aegean, ΑΔΜΗΕ, ΕΧΑΕ και ΓΕΚ Τέρνα.Χωρίς μεταβολή η Τέρνα Ενεργειακή.

Αν σου άρεσε κάνε