Επιφυλακτικότητα στο ΧΑ παρά τα καλά «μαντάτα» από τις αγορές

Επιφυλακτικότητα στο ΧΑ παρά τα καλά «μαντάτα» από τις αγορές

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:59 Δημιουργία 09/10/19, 11:56

«Μάχη» για τη διατήρηση των 820 μονάδων, οι οποίες έχουν ήδη απειληθεί με την έναρξη του Οκτωβρίου, δίνει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στις συναλλαγές της Τετάρτης.

Στο ταμπλό σήμερα αφενός καταγράφονται επιλεκτικές κινήσεις, αφετέρου σημειώνονται έντονη νευρικότητα και εναλλαγές προσήμων.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,17% στις 825,50 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2,58 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,5 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 0,16% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.055,26 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,03% στις 747,81 μονάδες.

Η αγορά επιχειρεί να βρει τις ισορροπίες της μέσα σε μια περίοδο έντονων διεργασιών. «Διαβάζει» το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2020 και παράλληλα από σήμερα «κοιτάζει» προς το Λουξεμβούργο, όπου θα βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας για να συμμετάσχει στο Eurogroup.

Άλλωστε, το ΧΑ σήμερα αποτιμά τη χθεσινή επιτυχή έκδοση του 10ετούς ομολόγου και τι σημαίνει αυτή για το το σχέδιο «Ηρακλής» αλλά και για το επίμαχο ζήτημα της μείωσης του στόχου των πλεονασμάτων.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό τώρα, οι Πειραιώς, Σαράντης, Cenergy, Alpha Bank, Εθνική, Βιοχαλκο, ΔΕΗ και Ελληνικά Πετρέλαια οδηγούν υψηλότερα τον γενικό δείκτη, καθώς σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ, Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank και ΟΠΑΠ.

Στον αντίποδα, ο ΟΛΠ σημειώνει απώλειες 1,57%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Aegean, ΑΔΜΗΕ, ΟΤΕ, Coca Cola, Motor Oil, Λάμδα, Μυτιληναίος και Titan. Χωρίς μεταβολή οι Φουρλής και Τέρνα Ενεργειακή.

Αν σου άρεσε κάνε