ΧΑ: Ό,τι περίμενε το «ok» για τον «Ηρακλή»

ΧΑ: Ό,τι περίμενε το «ok» για τον «Ηρακλή»

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 12:00 Δημιουργία 10/10/19, 11:56

Στο «πράσινο» διαπραγματεύεται την Πέμπτη η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, «διαβάζοντας» με ικανοποίηση την είδηση της έγκρισης του σχεδίου «Ηρακλής» για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων των τραπεζών.

Την ίδια ώρα, πάντως, στο ταμπλό καταγράφονται κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, αλλά ήπιες και επιλεκτικές.

Πιο αναλυτικά, στη Λεωφόρο Αθηνών, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,56% στις 836,39 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,7 εκατ. τεμάχια.

Παράλληλα, άνοδο 0,51% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.076,64 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 2,11% στις 768,81 μονάδες.

Η αγορά δείχνει να βρίσκει στηρίξεις στην ανακοίνωση για το σχέδιο «Ηρακλής», με την Κομισιόν να ανακοινώνει πως διαπίστωσε ότι αυτό δεν αντίκειται στους κανόνες περί κρατικών ενισχύσεων.

Όπως σχολιάζουν χρηματιστηριακοί αναλυτές, το «πράσινο φως» ήταν αυτό, που ανέμενε η αγορά ως ένα πρώτο βήμα προς το δρόμο της ομαλοποίησης της κατάστασης στον κλάδο.

Τεχνικά τώρα, η αγορά θα πρέπει να ανεβάσει τους συναλλακτικούς της ρυθμούς, εάν θέλει να προσεγγίσει με αξιώσεις τη ζώνη των 850-855 μονάδων και να «παγώσει» την εικόνα συσσώρευσης.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, Πειραιώς και Alpha Bank σημειώνουν κέρδη 2,14% και 2,46% αντίστοιχα, ενώ άνω του 1% είναι τα κέρδη σε Εθνική, ΔΕΗ, Λάμδα και Ελληνικά Πετρέλαια. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, Eurobank, Φουρλής, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΧΑΕ, Ελλάκτωρ, Βιοχαλκο, ΟΛΠ, Titan, Jumbo και Motor Oil.

Στον αντίποδα, το -1,15% της Coca Cola βαραίνει τον δείκτη, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται και οι Σαράντης, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα και Aegean. Χωρίς μεταβολή η Cenergy.

Αν σου άρεσε κάνε