Ανεβάζει στροφές το ΧΑ με τραπεζικό ράλι

Ανεβάζει στροφές το ΧΑ με τραπεζικό ράλι

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 14:21 Δημιουργία 10/10/19, 14:14

Ανεβάζει στροφές η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, με τους τραπεζικούς τίτλους να καταγράφουν ράλι, μετά το «πράσινο φως» της ΕΕ στο σχέδιο «Ηρακλής» για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων.

Το ΧΑ βρίσκει στηρίξεις στην ανακοίνωση της Κομισιόν, η οποία διαπίστωσε ότι το σχέδιο δεν αντίκειται στους κανόνες περί κρατικών ενισχύσεων.

Όπως σχολιάζουν χρηματιστηριακοί αναλυτές, το «πράσινο φως» ήταν αυτό, που ανέμενε η αγορά ως ένα πρώτο βήμα προς το δρόμο της ομαλοποίησης της κατάστασης στον κλάδο.

Οι προσδοκίες είναι ότι η όλη διαδικασία για την απαλλαγή από το μεγάλο αυτό βάρος θα επιταχυνθεί τώρα, προκειμένου οι τράπεζες να μπορέσουν να στηρίξουν και αυτές με τη σειρά τους την πραγματική οικονομία, ανοίγοντας τις στρόφιγγες σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Στο ταμπλό, το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,92% στις 839,35 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να κινείται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα πάντως, στα 19 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη της τάξης του 3,4%. Η Τράπεζα Πειραιώς ενισχύεται 5,17% και η Alpha Bank 3,9%. Άνοδος 3,5% και για την Εθνική Τράπεζα, ενώ ακολουθεί η Attica Bank στο +3% και η Εurobank με κέρδη 2,5%.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον ενισχύεται, επίσης, και για τον κλάδο της ακίνητης περιουσίας, ο οποίος κερδίζει κατά 2,5%.

Στον αντίποδα, ισχυρές πιέσεις δέχεται ο κλάδος υγείας με απώλειες 3%, ενώ πτώση 1,5% καταγράφει και ο κλάδος του εμπορίου.

Αν σου άρεσε κάνε