Διορθωτικές τάσεις στο ΧΑ - Που «κοιτάζει» η αγορά

Διορθωτικές τάσεις στο ΧΑ - Που «κοιτάζει» η αγορά

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:46 Δημιουργία 14/10/19, 11:44

Στο «κόκκινο» άνοιξε τη συνεδρίαση της Δευτέρας η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, η οποία προέρχεται από μία ελκυστική εβδομάδα, δίνοντας περιθώριο για κινήσεις profit taking στο ταμπλό.

Κύριο χαρακτηριστικό στη Λεωφόρο Αθηνών τη Δευτέρα είναι η έντονη νευρικότητα, που σημειώνεται σε αρκετούς δεικτοβαρείς τίτλους.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,41% στις 852,46 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,1 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, πτώση 0,32% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.125,45 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,66% στις 812,56 μονάδες.

Η αγορά «δοκιμάζει» να κινηθεί υψηλότερα και συγκεκριμένα στα επίπεδα των 850 μονάδων, έχοντας ως «όπλο» αφενός την επιτυχημένη έκδοση 10ετούς ομολόγου κι αφετέρου την έγκριση της Κομισιόν στο σχέδιο «Ηρακλής» για τα NPEs.

Σε τεχνικό επίπεδο, σχολιάζουν χρηματιστηριακοί αναλυτές η υπέρβαση των 850 μονάδων αποκτά ιδιαίτερη σημασία, ειδικά υπέρ των αγοραστών, όπου συγκλίνουν κινητοί μέσοι.

Κατά την τρέχουσα εβδομάδα τα «βλέμματα» στρέφονται και στο επιχειρηματικό «μέτωπο» και συγκεκριμένα στην προγραμματισμένη Δημόσια Προσφορά εταιρικών ομολόγων επταετούς διάρκειας ύψους 120 έως 150 εκατ. ευρώ από την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, οι πιέσεις εντοπίζονται από τις ΔΕΗ, Jumbo, Eurobank, Cenergy και ΑΔΜΗΕ, οι οποίες σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΛΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Φουρλής, Εθνική, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, ΟΤΕ, Alpha Bank, Aegean, Μυτιληναίος και Motor Oil.

Στον αντίποδα, ο Σαράντης ενισχύεται κατά 1,28%, με τις Coca Cola και Τέρνα Ενεργειακή να κινούνται με μικρά κέρδη. Χωρίς μεταβολή οι Λάμδα, ΕΧΑΕ και Titan.

Αν σου άρεσε κάνε