Στην «πρέσα» το ΧΑ λόγω Brexit

Στην «πρέσα» το ΧΑ λόγω Brexit

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:45 Δημιουργία 16/10/19, 11:43

Στις εξελίξεις γύρω από το «καυτό» μέτωπο του Brexit έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον της η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, η οποία δέχεται εισαγόμενες πιέσεις στις συναλλαγές της Τετάρτης, καθώς οι πληροφορίες από τα «παζάρια» Βρετανίας-Βρυξελλών είναι συγκεχυμένες.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,42% στις 854,54 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,7 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, πτώση 0,35% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.130,66 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,29% στις 813,98 μονάδες.

Ως προς τα εσωτερικά «μέτωπα», το ΧΑ κρατά στάση αναμονής για τα νεότερα γύρω από το ζήτημα του δημοσιονομικού κενού του 2020.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-θεσμών για το θέμα έβγαλαν «λευκό καπνό», με το κενό να «κλείνει».

Στο ταμπλό τώρα, η ΔΕΗ είναι στο -3%, επηρεάζοντας αρνητικά τον γενικό δείκτη, ενώ άνω του 1% είναι οι απώλειες σε Εθνική, Βιοχαλκο, Motor Oil, Jumbo, Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα, Alpha Bank και Πειραιώς. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελλάκτωρ, Λάμδα και Μυτιληναίος.

Στον αντίποδα, ήπια ανοδικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, Coca Cola, Cenergy, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Titan, Φουρλής και Σαράντης. Χωρίς μεταβολή οι Aegean, ΕΧΑΕ και ΟΛΠ.

Αν σου άρεσε κάνε