Δεν «πείθει» το ΧΑ το deal για το Brexit

Δεν «πείθει» το ΧΑ το deal για το Brexit

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 15:55 Δημιουργία 17/10/19, 15:52

Δεν «πείθει» την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά η συμφωνία για το Brexit, που επετεύχθη ανάμεσα σε Βρετανία και ΕΕ την Πέμπτη.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές σχολιάζοντας τις εξελίξεις γύρω από το «μέτωπο» του Brexit, επισημαίνουν ότι η αγορά «χειροκρότησε» μόλις για λίγες ώρες, στον απόηχο του deal, καθώς σημαντικές λεπτομέρειες επί των όρων παραμένουν ακόμη στον «αέρα».

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,06% στις 858,86 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 48,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 20,5 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, πτώση 0,30% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.131,44 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,14% στις 820,63 μονάδες.

Όπως επιβεβαιώνεται από την εικόνα στο ταμπλό, η αγορά παραμένει απόλυτα συνδεδεμένη με τα δρώμενα σε διεθνές επίπεδο.

Οι ξένοι επενδυτές «διαβάζουν» τους κινδύνους, σε περίπτωση που η βρετανική Βουλή ρίξει «άκυρο» για τη συμφωνία του Μπόρις Τζόνσον.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό τώρα, η Βιοχαλκο στηρίζει την αγορά με το +2,08% που σημειώνει, ενώ άνω του 1% είναι τα κέρδη σε ΟΠΑΠ, Aegean, Motor Oil, Μυτιληναίο και ΕΧΑΕ. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Εθνική, Σαράντης, ΑΔΜΗΕ, Πειραιώς, ΔΕΗ και Cenergy.

Στον αντίποδα, το -2,06% της Coca Cola επιδρά σημαντικά στον γενικό δείκτη, ενώ σε αρνητικά εδάφη βρίσκονται και οι Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια, Titan, Φουρλή, ΓΕΚ Τέρνα, Alpha Bank, Eurobank, Jumbo, ΟΛΠ, ΟΤΕ και Ελλάκτωρ.

Αν σου άρεσε κάνε