Νευρικότητα στο ΧΑ εν αναμονή του «σήματος» της S&P

Νευρικότητα στο ΧΑ εν αναμονή του «σήματος» της S&P

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 12:08 Δημιουργία 21/10/19, 12:04

Νευρικές κινήσεις καταγράφονται στο ταμπλό στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με την εγχώρια αγορά να παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από το «μέτωπο» του Brexit.

Το «τοπίο» στο Λονδίνο δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η αναβολή του «διαζυγίου» μπορεί να είναι ενός μήνα, εξαμήνου ή ακόμη και περισσότερο, γεγονός που εντείνει την αβεβαιότητα και στη Λεωφόρο Αθηνών.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,26% στις 864,78 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 0,10% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.148,61 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,79% στις 830,91 μονάδες.

Τα «βλέμματα» αυτή την εβδομάδα στρέφονται παράλληλα στην αξιολόγηση της S&P, ενώ αργότερα έπεται και έκθεση της DBRS.

Σημειώνεται πως απέχουμε 4 βαθμίδες για να γίνει η οικονομία και πρακτικά επενδύσιμη, συνεπώς κάθε αλλαγή στη βαθμολόγηση επιδρά θετικά στο ταμπλό, ενώ αναμένεται και η εφαρμογή του σχεδίου «Ηρακλής» για τη διαχείριση των NPLs των «κόκκινων» δανείων.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό τώρα, ΔΕΗ, ΟΛΠ, Πειραιώς, Alpha Bank και Εθνική σημειώνουν κέρδη ανώτερα του 1%, προσπαθώντας να στηρίξουν και τον Γενικό Δείκτη, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, ΕΧΑΕ, Φουρλής, Βιοχαλκο, Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, Σαράντης, Eurobank, Motor Oil και Λάμδα.

Στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι Jumbo, Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Coca Cola και Titan, με τον ΑΔΜΗΕ και τη Cenergy να είναι χωρίς μεταβολή.

Αν σου άρεσε κάνε