Αδυνατεί να... διαφύγει το ΧΑ

Αδυνατεί να... διαφύγει το ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:36 Δημιουργία 31/10/19, 11:34

Δεν δείχνει διάθεση να διαφύγει από το στενό εύρος διακύμανσης, όπου έχει κολλήσει, η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά και την Πέμπτη.

Στο ταμπλό και σήμερα επικρατούν οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, με τον ΓΔ να παραμένει εγκλωβισμένο στα τρέχοντα επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,27% στις 873,34 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,5 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,35% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.164,12 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,32% στις 871,37 μονάδες.

Το ΧΑ ολοκληρώνει ένα μήνα, ο οποίος «στιγματίστηκε» από τις διεθνείς προκλήσεις, τη στιγμή που στο εσωτερικό οι εξελίξεις σε πολλά «μέτωπα» τρέχουν, με τους επενδυτές να έχουν πρωτίστως την προσοχή στραμμένη στον τραπεζικό κλάδο, μετά το ok της Κομισιόν για το σχέδιο «Ηρακλής».

Στο ταμπλό ξανά, ΓΕΚ Τέρνα, Φουρλής και ΟΛΠ σημειώνουν απώλειες άνω του 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Titan, Alpha bank, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Jumbo, Λάμδα, ΕΧΑΕ, Ελλάκτωρ, Motor Oil, Coca Cola, Εθνική και Τέρνα Ενεργειακή.

Στον αντίποδα, ήπια ανοδικά κινούνται οι Μυτιληναίος, ΑΔΜΗΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, Βιοχαλκο, Σαράντης, Πειραιώς και Aegean, με τις Cenergy και Eurobank να μην έχουν μεταβολή.

Αν σου άρεσε κάνε